Arkistosta vuodelta 2016

Vieraspistetili ei auennut lauantaina Lehmon-vierailulla, vaan Lehmon Pallo piti pisteet 5–3 (2–1) -voitolla. Ottelussa nähtiin melkoinen erikoistilannemaalien kimara, sillä kuusi kahdeksasta osumasta syntyi rangaistus- tai vapaapotkuista

Lähtötilanne otteluun oli hyvinkin haasteellinen, koska reissuun lähdettiin käytännössä tasan 11:llä pelikuntoisella pelaajalla.

Kotijoukkue tuli alkuun pirteämmin ja aiheutti toimintaa vierailijan puolustuksessa. Se siirtyi johtoon 13. minuutilla, kun vapaapotku 16-viivalta löysi tiensä maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin LehPa johti 2–0, kun keltaiset eivät saaneet palloa siivottua boksista ja hyökkääjä pääsi sitten helposti tuikkaamaan pallon maaliin.

Pikku hiljaa vierasjoukkueenkin kone alkoi osoittaa käynnistymisen merkkejä, ja hyökkäyksiä syntyi myös toiseen päähän. Pelaamalla kunnon maalipaikoille oli lähes ylivoimaista murtautua, mutta toisaalta erikoistilanteet tuottivat tulosta.

45. minuutilla keltapaidat saivat vuorostaan vapaapotkun noin 16-rajalta. Valmentaja Pertti Roth asettui pallon taakse ja sijoitti sen tarkasti tolppaa hipoen alanurkkaan, joten PAVE sai tärkeän pukukoppimaalin juuri ennen taukoa.

Tauolta iisalmelaiset palasivatkin uudella ilmeellä ja hallitsivat toisen jakson alkuosaa. Painetta saatiin hyökkäyskolmannekselle ja tasoitus syntyikin pian. Noin vartti oli jaksoa käyty, kun PAVElle tuomittiin vapaapotku keskikentän tuntumasta. Tapio Merkkiniemi laittoi korkean pallon maalin eteen, missä joukkueen kapteeni Aleksi Hartikainen voitti pääpallon ja liippasi pelivälineen yli sitä tavoitelleen maalivahdin.

Nelisen minuuttia ehdittiin mennä 2–2-tilanteessa, kun kesken vierailijan hyvän vaiheen LehPa-peluri pääsi helpohkosti murtautumaan maalipaikkaan ja puolustaja joutui rikkomaan boksissa. LehPa siirtyi 3–2-johtoon rangaistuspotkusta 63. minuutilla.

PAVE kuitenkin väänsi vielä kertaalleen rinnalle, kun vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin se puolestaan sai hankittua pallon rangaistuspisteelle toisessa päädyssä. Jeri Saastamoinen kaadettiin 16-alueella, ja Hartikainen sijoitti pallon pisteeltä maaliin.

Mutta taas mentiin vain neljä minuuttia ja kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon. Pallonmenetys laidalla ja puolustajan liukastelu avasivat vaarallisen tilanteen, jota LehPa ei jättänyt käyttämättä. Hyökkäys päättyi 16-viivan tuntumasta lähteneeseen laukaukseen, joka siirsi tilanteeksi 4–3 pelikellon ollessa kohdassa 75 minuuttia.

Loppu vartilla PAVElla ei enää riittänyt paukkuja tasoitukseen, joten LehPa piti johtoaseman loppuun saakka ja kaunisteli lukemia vielä 86. minuutilla. Jälleen vapaapotku läheltä 16-rajaa löysi tarkasti tiensä maaliin.

LehPa oli askeleen edellä, teki vähemmän virheitä, loi enemmän maalipaikkoja ja otti siten ansaitut sarjapisteet. Keltapaidat nousivat hienosti 2–0-tappioasemasta kaksi kertaa tasoihin, mutta yhtään pistettä ei lopulta saatu kotiin viemisiksi.

Seuraavaksi PAVE kohtaa Kuopion Elon Sankkurilla torstaina 23.6. eli juhannusaaton aattona.