Arkistosta vuodelta 2017

Kuopiossa Itkonniemen kentällä kohtasivat torstai-iltana Elo ja PAVE. Vaiheikas ottelu päättyi tasatuloksella 2–2 (0–1). PAVE johti 45 minuutin jälkeen, mutta toisella puoliajalla Elo meni kahdella maalillaan ohi, kunnes loppuhetkillä syntyi vielä iisalmelaisten tasoitusosuma.

Kalenterin mukaan pelattiin kyllä heinäkuussa, mutta sää oli kuin myöhään syksyllä. Vettä tihkutti ja lämpötila oli alle kymmenen astetta.

PAVE lähti otteluun samalla taktiikalla kuten edelliseen, eli sarjan kärkisijoja kolkuttelevan kotijoukkueen annettiin alkuun hallita palloa enemmän. Erittäin lyhyt kenttä tarjosi taas hyökkäysten aaltoilua päädystä päätyyn, mutta aivan tuhannen taalan paikkoja ei silti tullut montaa eikä maalivahdeillekaan kovin montaa torjuntaa kirjattu.

26. minuutilla keskushyökkääjänä pelannut Samu Vidgren puski keskityspallon tolppaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin puolustaja Jeri Saastamoinen esti viime hetken liu'ullaan Elon maalipaikan 5-viivalta.

Puoliajan lähetessä loppuaan ote siirtyi vierasjoukkueelle ja Elon päätyyn muodostui painetta. Sitten 38. minuutilla Vidgren irtautui Simo Rothin antamalla pystysyötöllä osittain karkuun oikealta laidalta ja pyssytti tarkan laukauksen alanurkkaan.

Kolmen minuutin päästä PAVElla oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, kun pavelainen kampitettiin 16-alueella. Elon maalivahti kuitenkin venytti rangaistuspotkun tielle ja piti joukkueensa mukana pelissä.

PAVEn hyvä jakso ei kantanut tauon yli. Toisen puoliajan 8. minuutilla Elo sai kuin varkain vapaapotkun aivan 16-rajan tuntumasta. Hyvä laukaus upposi verkkoon, ja peli oli taas tasan. Maali muutti jälleen pelinkuvaa. Elo oli nyt vahvasti kuskin paikalla ja vieritti painetta iisalmelaispäätyyn.

Vahvin painostus oli ehtinyt jo laantua, kun kotijoukkue sitten teki 2–1-johtomaalin 78. minuutilla. Laidan kautta pelattu nopeahko hyökkäys päättyi keskitykseen maalin eteen, josta elolainen sai ampua pelivälineen pussiin.

Maalin jälkeen PAVE siirsi miehitystään hyökkäävämmäksi. Ajoittaista painetta ja pari hyvää paikkaa saatiin tuotettua, mutta vedot kohti maalia puuttuivat. Sitten vihdoin 85. minuutilla saatiin kaivattu tasoitus, kun PAVEn pitkä rajaheitto maalin eteen pelaajalaumaan aiheutti hässäkkän ja lopulta Elon oma pelaaja viimeisenä ohjasi pallon maaliin.

Viime hetken tasoitus toki maistui keltapaidoille. Tosin kumpikaan joukkue ei varmasti ollut ottelun kulun valossa täysin tyytyväinen lopputulokseen ja yhteen pisteeseen.

Sarjasta on nyt puolet pelattuna ja PAVE on taulukossa viidentenä 14:llä pisteellään. Seuraavaksi vuorossa on parin viikon sarjatauko. Syyskierros alkaa 21.7., kun PAVE kohtaa KuPS/2:n Savon Sanomat Areenalla.