Arkistosta vuodelta 2017

Torstaina PAVE vieraili Nilsiässä Kankaisen hienokuntoisella nurmella, kun se tahkosi tasapelin paikallisten Pallo-Haukkojen kanssa lukemilla 1–1 (1–0). PAVE nousi tasoihin viime hetken maalilla, josta vastasi dramaattisesti maalivahti Matias Rissanen.

Kotijoukkue meni 1–0-johtoon 11. minuutilla, kun sen maalivahdin pitkä avauspallo yllättäen puhkaisi koko miehityksen ja nilsiäläispeluri pääsi helposti nostamaan pallon maaliin. Maalin jälkeen ote muodostui vahvasti nilsiäläisille, joilla oli ensimmäisellä puoliajalla saumat useampaankiin maaliin. Kerran peliväline kävi ylärimassa, muutoin PK-37:stä ensi kertaa tällä kaudella keltapaitain mukana ollut maalivahti Rissanen piti torjunnoillaan vierailijan mukana pelissä. Myös PAVElla oli huipputilanne maaliin, mutta taukotilanne oli kuitenkin 1–0.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen hallinta alkoi hiipua, vaikka sille edelleen tuli jokunen vahva hyökkäys. PAVE sai omaa syöttöpeliään toimimaan, mutta maalipaikoille saakka oli hankalaa päästä. Yksi mainio sauma jälleen kuitenkin syntyi mutta yhä ilman tulosta. PAVE jaksoi silti yrittää loppuun saakka ja tällä kertaa se myös palkittiin – ja vieläpä "elokuvatyyliin".

Kun pelattiin jo ensimmäistä lisäaikaminuuttia, PAVE hankki kulmapotkun, jota meni antamaan Petri Kalanti. Kuten tapana tasoitusta riskillä loppuhetkillä haettaessa on, maalivahti Rissanen nousi tilanteeseen maalille muiden pavelaisten tavoin. Kalanti laittoi kulman matkaan, pallo tuli noin rangaistuspisteen kohdalle ja täysin vapaaksi unohtunut Rissanen hyppäsi puskemaan pallon komeasti ylänurkkaan. Iisalmelaisten tuuletukset olivat varmasti kauden maukkaimmat. Sitä vastoin kotijoukkueen pettymys oli helposti aistittavissa.

PAVEn peliesitys oli nihkeä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Osasyynä oli varmasti se, että otteluun oli jouduttu tekemään kokoonpanoon muutoksia erinäisistä henkilökohtaisista syistä tulleiden poissaolojen vuoksi. Joka tapauksessa pistetili karttui yhdellä ja kiikkustuoliin tuli yksi tarina lisää muisteltavaksi. Näyttää se pallo pomppivan välillä myös keltapaidoille.

Seuraavaksi on vuorossa neljäs vieraspeli putkeen, kun lauantaina 5.8. PAVE matkustaa kesän pisimmälle pelireissulle Kontiolahdelle LehPan vieraaksi.