Arkistosta vuodelta 2018

Torstaina PAVE matkusti Riistaveden Vartialaan, jossa joukkue kohtasi paikallisen AC BARCAn. Sateisessa kelissä käyty kamppailu päättyi vierailijoiden voittoon 3–0 (1–0). Maalintekijöinä olivat Simo Roth, Toni Nousiainen ja ensimmäisen osumansa keltapaidassa tehnyt Miro Luoma.

Alkuosa mentiin tunnustellen. Kotijoukkue oli lähellä mennä johtoon, kun se osui kertaalleen kaukolaukauksella yläputkeen. Keltasinisten kone käynnistyi pian ja tilanteita alkoi rakentua hyökkäyspäässä.

PAVE loi kaksi läpiajoa, jotka kuitenkin tuottivat vain ohilaukaukset. Laidoilta saatiin pelattua maalin eteen vaarallisia keskitystilanteita, joista yksi johti avausmaaliin 34. minuutilla.

Nousiainen pyrki maalin edessä puskemaan keskityspalloon, kun samalla BARCA-pelaaja kurkotti palloa jalallaan korkealta. Tuomari vihelsi rikkeen vaarallisesta pelistä ja tuomitsi epäsuoran vapaapotkun noin seitsemän metrin etäisyydeltä maalista. Kotijoukkue pystytti muurin maaliviivalle. Tuomas Halonen antoi vapaapotkun tekemällä pienen siirron Rothille, jonka painava laukaus painui pelaajajoukon keskeltä verkkoon. 0–1-numeroissa mentiin tauolle.

Täydellä kokoonpanolla liikkeellä ollut PAVE hyödynsi laajaa vaihtopenkkiään. Tauolta voitiin juoksuttaa kentälle tuoreita jalkoja, ja toisen puoliajan alussa oli iisalmelaisten vahva jakso. Se toi tulosta 60. minuutilla. Oskari Mustonen nousi laitaa pitkin kaventaen keskelle ja syöttäen sitten Nousiaiselle, joka puolestaan jatkoi takaviistoon Luomalle. Nuoren keskikenttäpelaajan hyvä putoava laukaus paristakymmenestä metristä ohitti maalivahdin ja vei vierailijat 2–0-johtoon.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin nähtiin komealla kuviolla luotu maali. Pallo kulki laidalla puolustuksesta lähtien näppärällä syöttöpelillä keskiviivan paikkeille, jossa lopulta Luoma syötti Nousiaisen nousuun laitaa myöten. Keskikentän laitapelaaja punnersi hienosti ohi puolustajasta kaventaen boksiin ja laukoen pelivälineen maalin alanurkkaan.

Maalipaikkoja oli ottelussa useampaankin maaliin, myös kotijoukkueella omansa. Joonas Piippo joutui venyttämään muutaman tärkeän torjunnan, ja myös lopussa kentälle vaihdettu Asse Martikainen ehti tehdä pari hyvää pelastusta nollapelin eteen.

PAVE otti ansaitun voiton. Joukkue oli tarvittavan tehokas maalipaikoissaan, vaikka jokunen sauma jäikin käyttämättä. Viimeistään hyvä toinen puoliaika takasi täydet sarjapisteet. Vaihtoruletin kautta saatiin pidettyä tempoa yllä loppuun saakka, eikä voitto lopulta ollut uhattuna. Onnistujia oli jälleen laajalla rintamalla.

Kuudennen perättäisen voiton myötä PAVE nousi sarjakärkeen sarjatauolle siirryttäessä. Sarjasta on puolet eli yhdeksän ottelua pelattuna ja PAVElla on kasassa 24 pistettä. Seuraavana taulukossa ovat LehPa yj (22) ja Kuopion Elo (19).

Edessä on nyt kolmen viikon sarjatauko. Keltapaidat ovat tulessa seuraavan kerran Kiteellä 29.7. KiU:n vieraina.