Arkistosta vuodelta 2019

Keltapaidat vierailivat lauantaina Kajaanissa pelaamassa harjoitusottelun Hakaa vastaan. Kakkosessa pelaava isäntäjoukkue oli vieraitaan vahvempi maalein 7–3 (4–0).

Ennakolta osattiin arvella, että vuoden ensimmäinen ison kentän ottelu olisi jälleen jonkinmoinen ”kulttuurishokki” omassa hallissa vietetyn talven jälkeen. Liikkuva ja hyvin palloa liikuttanut Haka aloitti vieraita terävämmin, kuittasi armotta iisalmelaisten virheet ja käytti avausjaksolla paikkansa tehokkaasti. Ensimmäinen jakso meni isännille peräti 4–0.

Toisella 45-minuuttisella vieraatkin saivat juonesta taas kiinni ja jakso pelattiinkin sitten lukemiin 3–3. PAVEn ensimmäinen maali 57. minuutilla oli Konsta Kääriäisen ja Tuomas Halosen taidonnäyte. Halonen harhautteli aikansa puolustajaa boksissa ja pudotti syötön 16-rajalle Kääriäiselle, jonka hieno laukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan.

Loput kaksi keltapaitojen osumista teki Aleksi Hartikainen. Ensin 70. minuutilla hän puski Kääriäisen lähettämän kulmapotkun maaliin. Sitten 86. minuutilla Halonen kaadettiin boksissa ja Hartikainen laukoi pallon rangaistuspisteeltä verkkoon.

Pelireissu tarjosi rutkasti oppia pelistä vahvaa vastustajaa vastaan ja palveli siten tarkoitustaan. Joukkue jatkaa harjoitteluaan kohti sarjakautta. Seuraava harjoitusottelu pelataan kotihallissa la 23.3. AC BARCAA vastaan.

KajHa - PAVE 7-3 (4-0)