Arkistosta vuodelta 2019

PAVE sai keskiviikkona vieraita Keski-Suomesta, kun JJK Jyväskylä saapui Kolmosen otteluun Sankkurille. JJK haki pisteet selvään tyyliin maalein 0–5 (0–2).

Jyväskylän jalkapalloilun lippulaiva pelasi vielä kaksi vuotta sitten Veikkausliigassa ja viime vuonnakin Ykkösessä. Viime talvena seura meni konkurssiin ja lähti nyt ns. puhtaalta pöydältä tekemään uutta tuloa Kolmosesta.

Historian ensimmäisessä seurojen kohtaamisessa JJK oli selvästi edellä koko ottelun halliten palloa PAVEn joutuessa puolustusasemiin. Vieraat kuittasivat isäntien puolustuspään virheet ja siirtyivät kahden maalin johtoon avausjaksolla. Toisen jakson alkuun tullut nopea 0–3-osuma viimeistään taittoi kotijoukkueen selkärangan. JJK pääsi herkuttelemaan vielä kaksi maalia ja pariin lisämaaliinkiin olisi ollut paikat.

PAVE sai kolmannella minuutilla läpiajon, jonka jyväskyläläisten maalivahti kuitenkin hienosti torjui.

Pelattiin 20. minuuttia, kun JJK pelasi laidan kautta keskityksen, jonka pelaaja sitten vapaasti pääsi puskemaan maalin edestä verkkoon. 37. minuutilla paine oli isäntien boksissa, mutta se saatiin hetkeksi purettua. JJK palautti kuitenkin nopeasti parilla syötöllä pallon boksiin. Asse Martikainen teki mainion lähitorjunnan, mutta vetäjä sai kokeilla uudestaan ja laittoi paluupallon maaliin.

Keltapaitojen vahvin hetki osui jakson loppuun. Muutaman minuutin sisällä oli kolme oivaa paikkaa kavennukseen. Ensin veto kimposi tolpasta ulos, sitten pusku meni vähän ohi ja vielä kaukoveto pomppi hieman ohi tolpasta. Hetki ennen taukoa vastustajan kolmas maali oli toisaalta myös lähellä, kun vapaapotku muutti muurista suuntaa ja pamahti tolppaan. Tauolle siirryttiin näin tulostaulun näyttäessä lukemia 0–2.

Pari minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun kotijoukkueen kulmapotku kääntyi nopeaksi JJK:n vastahyökkäykseksi, joka päättyi JJK-pelurin viimeistellessä takatolpalta tyhjiin 0–3-osuman. Kuusi minuuttia myöhemmin taululla oli jo 0–4, kun JJK:n kulman jälkeen tilanne jäi päälle PAVEn päätyyn ja melkoisen flipperipalloilun kautta pallo oli taas isäntien maalissa.

Viides takaisku 64. minuutilla syntyi epäonnekkaasti omana maalina, kun laukaus boksista muutti suuntaa keltapaidan jalasta ja painui etunurkasta sisään.

Toisella jaksolla kotijoukkue ei onnistunut etenemään maalipaikoille, vaikka hyökkäysten aihioita saatiinkin. Pari kertaa JJK-vahti joutui jaksolla varsinaisesti torjuntatöihin.

Paremmasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä ja vieraat veivät ansaitusti pisteet nousten voitollaan sarjakärkeen. PAVE on nyt neljän ottelun tappioputkessa. Se on mahdollisita yrittää päättää seuraavan kerran 26.7. Tuolloin Sankkurille saapuu vieraaksi Kings SC Kuopiosta.