Arkistosta vuodelta 2020
pusku
Simo Härkönen avausmaalia alustamassa.

Keltapaitojen lauantain vierailu Lehmoon tarjosi vaiheikkaan ottelun, jossa lopulta päädyttiin LehPan kanssa pistejakoon 2–2 (0–1). PAVE johti ottelua kahteen kertaan, mutta kauden avausvoitto lipesi vielä lisäajalla.

Peli starttasi tasaisena, mutta alkuminuuttien jälkeen pallon hallinta siirtyi enemmän isännille. Vierailija puolusti tiiviisti eikä päästänyt kotijoukkuetta vaarallisille paikoille.

Puoliajan loppuosalla puolestaan PAVE sai otetta ja säpinää syntyi LehPan päätyyn. Se tuotti tulosta 34. minuutilla. Pelaajavalmentaja Anssi Lipponen keskitti ja Simo Härkönen puski takatolpalta kohti maalia. Maaliviivalla lehpalainen oli vielä siivoamassa palloa, mutta mahdollisesti pallo kävi jo tässä vaiheessa maalissa. Kun tuomaristo ei sitä kuitenkaan nähnyt, onneksi Miika Riihola oli terävänä ja laukoi paluupallon voimalla verkkoon. Vierasjohto 0–1 oli myös taukotulos.

Tällä kertaa keltapaidat olivat hereillä heti toisen puoliajan alussa, eikä takaiskua annettu toisin kuten parissa edellisessä pelissä. Peli jatkui tasaisena, mutta pian LehPa jälleen otti enemmän otetta.

Eetu Marin siivosi 52. minuutilla kulmapotkua seuranneen puskun maaliviivalta. Puolustuskannalle joutunut vierailija pystyi estämään maalintekoyritykset, kunnes sitten tunnin kohdalla isännät onnistuivat tasoittamaan melkoisen maalinedushässäkän päätteeksi. LehPan Aleksi Nissinen laukoi boksista tilanteeksi 1–1 60. minuutilla.

LehPa sai lisää puhtia maalistaan ja loi painetta vieraille. Sitä edesauttoi myös, että kotijoukkueella oli heittää kentälle enemmän tuoreita jalkoja. Vieraat suorittivat oman vaihtonsa 72. minuutilla, kun toinen pelaajavalmentaja Pele Koljonen tuli kentälle tällin saaneen Marinin tilalle.

pelastus
Eetu Marin siivoa pallon tolppamiehenä.

Kontiolahtelaisten vahva vaihe alkoi taas hiipua ja otteet jälleen tasaantuivat. 80 minuutin kohdalla Konsta Kääriäinen teki vahvan esityön laidalla ja keskitti maalille Toni Nousiaiselle, jonka jatko sitten tavoitti aivan maalin edestä Koljosen ja PAVE siirtyi jälleen johtoon kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin LehPan pelaaja oli karkaamassa maalintekoon ja puolustaja Härkönen joutui estämään karkumatkan ja kaatoi lehpalaisen. Niinpä tuomari nosti Härköselle suoran punaisen kortin ja PAVE joutui loppuajaksi alivoimalle. Ulosajo muutti taas pelinkuvan: LehPa hallitsi vahvasti ja vierasjoukkue joutui vetäytymään puolustusasemiin.

Vähän ennen 90 minuutin täyttymistä pitkä avaus vapautti Koljosen murtautumaan boksiin, mutta hän epäonnekseen loukkasi tilanteessa jalkaansa ja lupaava maalipaikka kilpistyi siihen. Mies jouduttiin samalla myös vaihtamaan kentältä.

LehPa kehitti lisäajalla kovan painostuksen ja hetken maali roikkui jo ilmassa. Sitten isäntien onnistui niitata tasoitus 90+2. minuutilla maalinedustalta taas kovan hässäkän päätteeksi, maalintekijänä Timo Voutilainen. Näihin lukemiin tuomari myös parin minuutin päästä puhalsi pelin päättyneeksi.

Dramaattisten vaiheiden kautta tullut tasapeli ei aiheuttanut riemun kiljahduksia kummassakaan leirissä, vaan päät olivat pitkään painuksissa päätösvihellyksen jälkeen. Tosin myös kova taistelu hellesäässä varmasti verotti voimia. Peli olisi voinut mennä kummalle tahansa. Kapealla ringillä matkassa olleet iisalmelaiset saavat kuitenkin olla tyytyväisiä taistelun kautta saatuun vieraspisteeseen, vaikka se ei paljon lämmittänyt heti pelin jälkeen.

PAVE käytti lauantaina maalipaikkansa tehokkaasti. Laitojen kautta saatiin taas keskityspalloja pelattua boksiin, mutta tilanteille ei oikein löytynyt päättäjiä. Kotijoukkuekaan ei huippupaikoilla mässäillyt vaikka olikin enemmän pallossa.

Keltapaitaisia onnistujia oli useita. Puolustuslinja koki otteluun muutoksia, mutta jälleen vastuunkantajia löytyi. Topparipari Sakari Paavola ja Eetu Marttila hoiti urakkansa mainiosti ja heitä säesti laitapuolustajiksi "pudonneet" Härkönen ja Jeri Saastamoinen.

Tasapeli oli jo neljäs yhteensä seitsemästä pelatusta ottelusta. Pisteitä on nyt kasassa myös neljä. Lauantaisen pisteen myötä PAVE nousi pois jumbosijalta, kun alkusarjaa on pelaamatta vielä kaksi ottelua. Vaikka PAVEn voitto antaa vielä odottaa itseään, nyt on ainakin käynyt selväksi, että Veikot on vaikea voitettava.

Härkösen ulosajo kirpaisee tynkäsarjassa tavallista ankarammin, koska rangaistuksena seuraava kahden ottelun huili 13 ottelun kaudessa on suhteellisesti kova tuomio. Sääntöjen mukaan toki mennään oikein. Joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja on joka tapauksessa sivussa lopuista alkusarjan peleistä.

Alkusarjan viimeinen kotipeli pelataan lauantaina 15.8. Sankariniemellä, kun vastustajaksi saapuu kärkisijoista kamppaileva SC Riverball.