Arkistosta vuodelta 2020

Perjantaina PAVE kohtasi Kolmosen alemman loppusarjan ensimmäisessä ottelussaan Warkaus JK:n. Tasainen kamppailu Sankkurin aurinkoisessa illassa meni vieraille loppuminuuteilla maalein 0–2 (0–0).

Kokoonpanotilanne ei ollut paljon parantunut edellisestä ottelusta. Mukana oli kaksi varsinaista vaihtopelaaja. Sen enempää ei tosin ollut vieraillakaan matkassa.

Vieraat tulivat pelin alkuun virkeämpänä, ja kotijoukkueella kesti aikansa saada kone käyntiin. Suurin osa ottelusta oli kuitenkin tasaista tahkoamista. Vaarallisia maalitilanteita tuli vähän.

Avausjaksolla Warkaus JK kolautti kerran pallon ylärimaan. PAVElla puolestaan oli runsaasti kulmapotkuja ja sivuvapaapotkuja, joista yhdestä pallo saatiin ohjattua parin metrin etäisyydeltä yli.

Toista 45-minuuttista jatkettiin samoin sävelin, kunnes reilun tunnin kohdalla PAVE joutui alivoimalle Jeri Saastamoisen saadessa ulosajon keskialueen liukutaklauksestaan. Pelin kuva ei kuitenkaan tästä liiemmin muuttunut, vaan tasaisissa merkeissä edelleen jatkettiin.

80 minuutin paikkeilla oli PAVEn jakson paras paikka, mutta laukaus 5-rajalta poikkisyöttöön karkasi taas yli.

85. minuutilla kotijoukkueen taivas sitten tummeni entisestään hämärtyneessä illassa. Isäntien harhasyötön jälkeen varkautelaispelaaja laittoi pystyyn syötön kaverilleen 16-rajalle, minkä jälkeen seurasi melkoinen flipperipalloilu ja peliväline pyöri kotijoukkueen maaliin. Maali kirjattiin omaksi maaliksi.

Tappiolle jouduttuaan vajaamiehinen PAVE satsasi riskillä hyökkäyssuuntaan, mikä ei kuitenkaan tuonut tasoituspaikkaa vaan lopulta sitten johti varkautelaisten toiseen osumaan lisäajan lopussa. Warkaus JK:n pelaaja riisti pallon alimmalta iisalmelaiselta, harhautti maalivahdin ja laittoi pallon verkkoon.

Vastustaja oli tarvittavan verran parempi ja käytti isäntien virheet tehokkaasti hyödykseen. Maalinteon vaikeus vaivasi Veikkoja jälleen. Onni tuntuu kääntäneen selkänsä Veikoille, kun pallo ei pompi sitten millään ainakaan maaliin asti.

Kautta on jäljellä kolme peliä, joista avausvoittoa vielä jahdataan. Seuraavaksi matkataan toistamiseen Kontiolahdelle, kun lauantaina 5.9. sarja jatkuu vieraissa LehPaa vastaan.