Arkistosta vuodelta 2021

Maanantaina 28.6. PAVE pelasi vieraspelin Warkaus JK:ta vastaan. Kotijoukkue oli parempi maalein 3–1 (2–0).

Avausjakso oli varkautelaisten hallintaa. Joukkue vaikutti tulleen peliin pykälää isommalla vaihteella, kun taas vierailla kesti herätä peliin mukaan. Kotijoukkueella maali jo ns. roikkui ilmassa, mutta maalivahti Asse Martikaisen torjunnat ja tolpatkin estivät takaiskut.

Isäntien avausosuma tuli sitten 26. minuutilla, kun pitkä rajaheitto lingottiin maalin eteen ja Konsta Uurtio puski pallon maaliin. Toinen maali hetki ennen taukoa tuli melko helposti, kun pomppaava pallo yllätti PAVE-vahdin 16-alueen ulkopuolella ja Uurtio sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

PAVElla oli jaksolla omatkin vaaralliset tilanteensa, mutta avausjakso palloiltiin vahvasti kotijoukkueen komennossa.

Tauolla vieraat punoivat peliin uutta juonta ja toisen jakson alussa ote siirtyikin PAVElle. Se tuotti tulosta 62. minuutilla kavennusmaalina. Martin Korvela löysi pystysyötöllään 16-rajalta Miika Riiholan, joka pudotti sitten Simo Härköselle. ”Härkä” pyörähteli pari harhautusta ja paukautti laukauksen ohi maalivahdin ja tilanteeksi 2–1.

Maalin jälkeinen hyvä ote ja etsikkoaika valitettavasti hukattiin sitten 72. minuutilla, kun pitkän PAVEn hallinnan jälkeen Warkaus JK sai rajaheiton läheltä päätyä ja jälleen pitkä heitto tipahti maalin edustalle ja Robert Ruippo laittoi irtopallon sisään.

Draamaa nähtiin vielä 85. minuutilla. Varkautelaisten puolustaja ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla, kun hän alimpana pelaajana kaatoi boksiin murtautumassa olleen Paavo Hyvärisen. Oli siinä ja siinä, tapahtuiko rike boksin sisällä, mutta rangaistuspotkua ei kuitenkaan tuomittu.

Lopussa PAVE nosti pelaajia ylös riskilläkin. Paras kavennuspaikka avautui Korvelalle, jonka vedon varkautelaisten maalivahti kuitenkin torjui. Riskinotto avasi toisaalta isännille mahdollisuuksia vielä lisäosumiin, mutta Martikainen ei ollut enää ohitettavissa.

Näin kotijoukkue otti kauden avauspisteensä 3–1-voitolla.

– Hankalan alun jälkeen saimme hieman pelistä otetta. Toinen jakso oli hyvää taistelua ja meidän pitkiäkin hallintajaksoja, mutta nyt se ei riittänyt. Tauolla kentälle vaihdettu Jari Leinonen tasapainotti keskikentän hyvin, analysoi Jussi Kukkonen.

Warkaus JK:n rajaheittoase ei tullut yllätyksenä, mutta sitä ei pystytty torjumaan.

– Lehvosen vaaralliset sivurajaheitot kyllä tiedettiin. Olivat tosi vaikeita puolustaa ja hyvin Varkaus tilanteet pelasi.

– Tästä jatketaan eteenpäin. Häviö harmittaa, mutta tuo peli nollataan ja keskitytään jo seuraavaan otteluun.