Arkistosta vuodelta 2022
kuva

PAVE palasi voittokantaan perjantaina 27.5. Kankaalla, kun Toivalan Urheilijat kaatui selvin luvuin 5–0 (1–0).

Keltapaidat pääsivät kotipeliin täydellä miehityksellä. Mukaan saatiin edellisestä pelistä puuttuneita pelaajia ja lisäksi Kuopion Elosta joukkuetta olivat saapuneet vahvistamaan kenttäpelaajat Iivo Koskinen ja Juho Leskinen sekä maalivahti Tomi Vepsäläinen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä tutkaillen vastustajan pelitapaa, olihan edellinen joukkueiden kohtaaminen kauan sitten kaudella 2017. Siilinjärveläiset yrittivät löytää saumoja hyökkäyksiin, mutta yritykset kilpistyivät tiiviiseen keltapaitojen puolustukseen eikä Vepsäläiselle jäänyt liiemmin töitä.

PAVEn yritykset tuottivat tulosta 23. minuutilla, kun oikealta laidalta Samu Vidgren avasi syötöllään Leskiselle paikan kaventaa boksiin ja niinpä kuti harhautuksen päätteeksi painui maaliin.

Toiselle jaksolle PAVElla oli marssittaa kentälle nippu mainioita vaihtomiehiä, mikä viimeistään käänsi ottelun isännille. Jälkimmäiselle puolikkaalle irti päässyt Tuomas Halonen oli elementissään ollen kentän ehdoton hahmo. Ensin hän tekaisi 70. minuutilla todella komean osuman, kun mies harhautteli boksin tuntumassa ainakin kolme siilinjärveläistä ja laukoi sitten pallon varmasti reppuun.

Sitten 77. minuutilla sama mies vapautti hienolla syötöllään puolustuksen selustaan Leskisen läpiajoon ja maalintekoon. Varma viimeistely läheltä siirsi kotijoukkueen 3–0-johtoon.

Veikot kaunisteli maalisaldoaan vielä ottelun lopussa. 4–0-osuma syntyi kulmapotkun jälkeen, kun Halonen taas ohitti liudan puolustajia ja keskitti maalin eteen, mistä Miro Luoma niittasi pelivälineen verkkoon. ”Sitä ei viedä pois” hihkaisi maalintekijä tuuletuksen päätteeksi viitaten historiankirjoista pyyhittyyn kauden avausotteluun, jossa mies laukoi PAVEn kauden avausmaalin.

Lisäajalla nähtiin vielä viides osuma. Veikkoihin vastikään liittynyt Samuel Eyob ampui runsaslukuisen yleisön iloksi loppulukemat paluupallosta maalinedustan paineen jälkeen. Maali oli merkittävä merkkipaalu, koska se oli Samuelin ensimmäinen osuma Veikoissa ja ylipäänsä futisurallaan.

Ottelu oli upea onnistuminen koko joukkueelta. Paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä. Pitkästä aikaa jalkeille saatiin hyvä ja laaja miehistö ja tulos puhui puolestaan. Maalivahti Vepsäläinen kirjasi pelistä kauden ensimmäisen nollapelin.

Seuraavaksi joukkue pelaa vieraissa Kuopiossa Kings SC Akatemian vieraana 3.6. Sitten 11.6. onkin jo vuorossa Sankkurin-avausottelu AFC Keltikiä vastaan.

PAVE - ToU 5-0 (1-0)

1-0 23min Leskinen (Vidgren)