Arkistosta vuodelta 2022
kuva

Iisalmelaiset veivät kauden ensimmäisen Ylä-Savon-derbyn.

PAVE palasi voittokantaan, kun kesän ensimmäinen Nelosen yläsavolaisderby päättyi keltapaitojen voittoon 2–1 (2–0). PAVEn maalintekijöinä toimivat Ilari Kekäläinen ja Tuomas Halonen.

Viime vuosina paljon yhteistyötä tehneet seurat pelaavat pitkästä aikaa samassa sarjassa. Seuroilla oli viimeksi farmisopimus kaudella 2020, jonka puitteissa iisalmelaisia pelasi LaPan riveissä Viitosessa ja lapinlahtelaisia puolestaan siirtyi lainalle PAVEen Kolmosen otteluihin. Niinpä ottelussa oli vastakkain monia tuttuja pelaajia. Edellisen kerran joukkueet olivat kohdanneet sarjaottelussa kaudella 2014 Viitosessa.

Kylmässä ja kosteassa Lapinlahden kesäillassa käyty rehti kamppailu oli kaksijakoinen, kun avausjaksolla iisalmelaiset veivät peliä ja näyttivät jo painavan selvään voittoon. Ottelulla oli todellinen salamastartti, sillä Elo-laina Kekäläinen pyssytti 16-rajan vedollaan vieraat johtoon alle puolessa minuutissa. 18. minuutilla Halonen päihitti vastaan tulleen maalivahdin ja lisäsi vieraiden johtoa. Avausjakson loppuosalla PAVE loi mainioita paikkoja, mutta kolmatta osumaa ei saatu.

Toisella puolikkaalla sitten ote kääntyi ja nyt kotijoukkue tarrasi tiukemmin ohjaksiin. Kavennusosuma syntyi 62. minuutilla maalinedustan hässäkästä ja heti perään pallo kävi jo ylärimassa. Sen lähemmäs tasoitusta isännät eivät kuitenkaan enää päässeet, vaikka loivat vaarallisia hyökkäyksiä.

Voitto katkaisi PAVEn orastaneen tappioputken, kun alla oli kaksi häviötä.

Jälkimmäinen derbyistä pelataan Iisalmessa sitten 17.9.

LaPa-95 - PAVE 1-2 (0-2)

0-1 1min Kekäläinen
0-2 18min Halonen