Arkistosta vuodelta 2011

Kauden viimeinen vieraspeli potkittiin torstaina 25.8. Kuopion Kurkimäessä. Sarjan johtoon noussut KuKi nappasi maalikarkeloista lopulta 7-3 (2-1) -voiton. Kuten kauden otteluiden käsikirjoituksiin on kuulunut, PAVE pelasi hyvän avausjakson, mutta joutui sitten taipumaan selvään tappioon.

Ottelu oli keltapaidoille sijoituksen suhteen merkityksetön. KuKi aloitti hallitsevammin, mutta PAVE puolusti tiiviisti eikä tilanteita syntynyt. PAVEn peli toimi myös toiseen suuntaan ja joukkue menikin johtoon 20 minuutin kohdalla. Heikki Miettisen oiva pystysyöttö keskikentältä vapautti Samuli Laitisen vasemmalta läpi eikä laitalinkki jättänyt tekopaikkaa käyttämättä.

Tasoitus tuli kuitenkin pian, kun 28. minuutilla KuKin vapaapotku vähän 16-rajan ulkopuolelta viuhui pelaajamuurin ohi alanurkkaan.

KuKin johtomaali syntyi vain viitisen minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkueen peluri karvasi pallon laidalla itselleen ja keskitti maalille, josta hyökkääjä puski nahkakuulan maaliin. Tauko koitti 2-1-luvuissa.

Toisella jaksolla sitten urakoitiin yhteensä seitsemän maalia. Vielä useampaankin tosin olisi molemmilla ollut tilaisuutensa. Jakson avaus oli vierailijoilla kehno, sillä KuKi teki harmillisesti 3-1-maalin heti ensimmäisellä minuutilla. Seitsemän minuutin pelin jälkeen kuitenkin Aku Tuovinen sai hyvän syötön 16-alueelle tekopaikkaan, minkä seurauksena KuKin maalivahti joutui rikkomaan kärkimiestä ja erotuomari tuomitsi pallon rangaistuspilkulle. Kun Tuovinen sijoitti pelivälineen varmasti ohi KuKi-vahdin, ottelussa oltiin nyt 3-2-tilanteessa.

Vastustaja rokotti jälleen turhan nopeasti, jo viiden minuutin päästä. Kulmapotkun jälkeen 16-rajan takaa tullut roikkupallo löysi reittinsä ylänurkkaan puolustajan siivoamisyrityksestä huolimatta.

63. minuutilla isäntien voitto vaikutti saavan lopullisen niitin vastahyökkäyksestä syntyneellä 5-2-maalilla. PAVE nousi vielä kuitenkin kiusaamaan 79. minuutilla komealla osumalla. Jussi Antikainen nousi vasenta laitaa ja keskitti päätyrajan kupeesta aivan maalin eteen, missä Jari Ollikainen hyppäsi puskemaan pelivälineen verkkoon.

Valitettavasti kiusantekoa enempään ei vierailija kuitenkaan enää kyennyt ja KuKi paineli karkuun tehden lopussa vielä kaksi osumaa.

Alkupuolisko lupasi jälleen enemmän, mutta paremmin palloillut vastustaja hyödynsi virheet tehokkaasti ja otti myös selvän voiton.

Kauden 2011 päätöskoitos pelataan lauantaina 3.9. Haukiniemellä, kun vastustajaksi saapuu SiPS/2.

KuKi - PAVE 7-3 (2-1)