Arkistosta vuodelta 2013

Viitonen vuosimallia 2013 käynnistyi PAVEn ja Nilsiän Pallo-Haukkojen osalta perjantaina Iisalmessa Kankaan komealla uudella tekonurmella. Harmaan koleassa mutta yllätyksellisen sateettomassa kevätillassa tahkottu kamppailu meni vieraille maalein 0–3 (0–2).

Alku sujui tunnustellen, kunnes NP-H alkoi saada pientä otetta ja kehitti tilanteet, joista se pian viimeisteli hyvällä prosentilla kaksi maalia. Ensin 21. minuutilla NP-H-peluri keskitti oikealta laidalta ja vieraiden Markus Rantonen ohjasi etäältä roikkupallon yli maalivahdin eikä PAVEn puolustajakaan enää ehtinyt siivota tyhjään maaliin pomppivaa palloa.

Muutama minuutti myöhemmin PAVElla oli ottelun paras paikkansa, kun laitalinkki vapautettiin syötöllä puolesta kentästä yksin läpi vasemmalta laidalta, mutta nilsiäläisvahti teki laukaukseen hyvän lähitorjunnan ja poimi vielä paluupallosta tulleen jatkon. Sitten toisessa päässä 29. minuutilla NP-H antoi laitavapaapotkun suunnilleen samoilta sijoilta, mistä edellinen maaliin johtanut keskitys lähti. Maalin eteen oli jäänyt vartijatta Risto Hynynen, joka puski pallon maaliin.

Vierasjoukkue teki loppulukemat 3–0:aan 56. minuutilla. Keltapaita rikkoi vastustajaa 16-alueella ja pallo aseteltiin pilkulle, josta maalin kirjasi itselleen Juha Airaksinen.

NP-H oli ottelussa lukemien arvoisesti parempi. Selviä maalipaikkoja ei tullut kummallekaan montaa, mutta ero löytyi etenkin hyökkäysten rakentelun laadusta ja tehokkaammasta viimeistelystä. PAVElla oli vaikeuksia päästä maalitilanteisiin. Vaikka paljon mentiinkin tasaiseen tahtiin ja ajoittain painostusta oli molempien päädyssä, vierailija vei pelin ansaitusti.

Parannettavaa jäi kaikin puolin. Mahdollisuus siihen tulee jo ensi keskiviikkona 15.5., jolloin keltapaidat matkaavat Kuopioon kohtaamaan AS KaWen.

PAVE - NP-H 0-3 (0-2)