Arkistosta vuodelta 2007

Kings A-junnut tulivat pahasti ramman PAVEn vieraaksi lauantaina 3.2.2007. PAVE kuitenkin lähti otteluun hyvällä asenteelle ja vei lopulta pelin selvin numeroin 7-1.

Ensimmäiset erityiskiitokset tulevat tässä yhteydessä erotuomarilegenda Lauri Nissiselle joka oli tullut katsojaksi peliin mutta kun tuomaria ei alkanut kuulua paikalle kävi Lauri hakemassa kotoaan vehkeet ja vihelsi ottelun ammattiotteella. Hetken pelissä toimi myös tuomarinroolissa Kings A:n valmennuksesta Ari "Pele" Heiskanen jolla onkin kokemusta viheltämisestä jopa 2-divari tasolta.

Ensimmäinen jakso sujui PAVEn joukkueelta hermostuneen oloisen syöttöpelin merkeissä. Pallo ei millään meinannut tulla haltuunotettavassa kulmassa omille ja peli olikin aikamoista säheltämistä. Hyvää taas PAVEn pelissä oli kurinalainen joukkuepuolustaminen sillä vaikka oma peli ei kulkenut niin ei myöskään Kingsin pojat saaneet tilanteita aikaiseksi. Ainoa maali ensimmäiseltä jaksolta syntyi ajassa 35 min. kun Ville Hakkarainen jatkoi päällään Juha Rothin laukaisupaikkaan ja Jussi niittasi takanurkkaan 1-0.

Puoliaika otettiin rauhallisesti mutta juteltiin porukalla ensimmäisen syötön tärkeydestä ja se tepsi. Toinen jakso alkoi hyvällä yhteispelillä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Ajassa 47 min Ville Hakkarainen pääsi 16:sta sisältä ampumaan 2-0 johdon. Tilannetta edelsi PAVEn kulma ja sen jälkitilanteessa Jussi Rothin hyvä karvaus. Kun 55 min oli pelattu sai Kings kulmapotkun. Maalivahti Hannu Tuovinen nyrkkeili pallon edemmäksi ja Veli-Matti Räihä laittoi hyvän suunnatun purkupallon vastustajan kenttäpuolelle missä kyttäsi kahden puolustajan välissä Juha Roth joka menikin tilanteessa väkisin läpi ja maalin tekoon.

Vain kaksi minuuttia lisää peliä kun Hannu Luttinen purjehti vasemmasta päädystä läpi, syötti keskeen missä Roth ohjasi pallon ylärimaan. Seuranneen riparin pisti sisään Miika Tiihonen ja tilanteeksi 4-0.

PAVEn hyvä puolustaminen alkoi tässä vaiheessa hetkeksi hiipua. Sitten 63 min kohdalla pääsi Kings A kaventamaan tilanteeksi 4-1 hirveän PAVE sähläyksen seurauksena. PAVE sai onneksi parilla pelipaikkasiirrolla otteen takaisin ja kun kello näytti 67 min pelatuksi pääsi Timo Ryynänen tekemään tilanteeksi 5-1. Peliä oli käyty 72 min kun V-M Räihä pääsi Tiihosen hyvästä syötöstä yksin läpi vähän paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa. Vellu sijoitti inhottavan lirun ohi vastaan tulevan maalivahdin ja tilanteeksi 6-1.

78 min kohdalla Räihä teki vielä loppunumeroiksi 7-1 hyvin Vellumaisella tavalla. Karvasi pallon itselleen ja välittämättä repimisestä paineli 16:sta sisään ja pisti pallon maaliin.

PAVE poissaolevien pelaajien lista oli pelissä mitä melkoisin. Harmillista yhteensattumaa, flunssaa ja loukkaantumista on ollut joukkueen riesana viime aikoina. Yhtään lusmua ei voitu kartoituksessa todeta.

Ja sitten kiitokset jatkuu. PAVE sai apua lauantain otteluun Hannu Tuoviselta ja Kari Hyyryläiseltä. Hannu on seuramme puheenjohtaja ja myös PAVEn entinen maalivahti. Kun hän kuuli tilanteen että molarimme tarvitsevat toipumisaikaa loukkaantumisista niin Hannu oli heti valmis peliin jonka hoitikin tyylikkäästi.
Kari Hyyryläinen on taas ollut pari viimeistä vuotta PAVEn vanhojen pelaajien varastolla mistä PAVE huoltajat Röntynen ja Hakkarainen kävivät hänet kaivamassa esille perjantaina. Huoltajat pudistavat Karista pölyt, hieroivat liniksellä ja syöttivät kolme askia Sisuja. Tällä valmistautumisella Kari oli keskuspuolustuksessa yksi kentän hahmoista