Arkistosta vuodelta 2015

Rautavaaran Raiku saapui lauantaina PAVEn vastustajaksi talvipiirisarjan otteluun. Voitto meni kotijoukkueelle luvuin 6–3 (4–3).

Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo tammikuussa vuoden avausottelussa. Tuolloin voitto jäi isännille 2–1-tuloksella. Tällä kertaa nähtiin maalirikkaampi karkelo, jossa avausmaali syntyi jo toisella peliminuutilla, kun Aleksi Hartikainen puski Antti Intosen pitkän rajaheiton takatolpalta maaliin.

Raiku tasoitti 8. minuutilla myös rajaheiton seurauksena, kun laukaus 16-boksista painui maaliin. PAVE kuittasi minuutin päästä taas 2–1-johtomaalin Petri Kalannin jatkaessa Intosen keskityspallon maalin edustalta verkkoon.

Oskari Mustonen pelasi hyökkäyksen hyvin loppuun saakka 24. peliminuutilla. Keltapaitojen nuorisokaartin hyökkääjä liukui ennen puolustajaa maaliviivalla pyörineen paluupallon verkkoon ja kasvatti PAVEn johdon kahteen maaliin.

Puolen tunnin kohdalla saman kaartin toinen jäsen Jarkko Marin laittoi oivan pystysyötön linjan yli vapauttaen Simo Rothin yksin maalivahtia vastaan ja kärkimies nostikin roikkupallon verkkoon yli Raiku-vahdin.

Raiku ei kuitenkaan kolmen maalin tappioasemassa lannistunut, vaan kampesi vielä ensimmäisellä puoliajalla maalin päähän. Ensin 36. minuutilla keltapaidat eivät saaneet purettua palloa 16-alueella ja Raikun mies pääsi sijoittamaan läheltä pallon ohi Petri Ekholmin. 4–3-kavennus syntyi sitten juuri ennen taukoa ja toi mukanaan roimasti jobinpostia. Maalivahti Ekholm tavoitteli maalillaan pitkää rajaheittoa, mutta loukkasi tilanteessa jalkansa, jonka jälkeen takatolpalta pääsi Raiku-pelaaja vapaasti puskemaan pallon maaliin. PAVE-vahti ei pystynyt enää jatkamaan ja torjuntavastuun joutui ottamaan Petri Kalanti, joka tuurasikin kiitettävästi pitäen maalinsa lopulta puhtaana.

Aleksi Hartikaisen nopeasti antama vapaapotku yllätti vastustajan linjan 67. minuutilla ja niinpä Roth oli taas yksin läpi ja peliväline tuloksena taas verkon perillä.

Hyökkääjän kauden ensimmäinen hattutemppu oli valmis 81. minuutilla. Intosen pystysyöttö irrotti Rothin jälleen puolesta kentästä karkuun eikä mies nytkään erehtynyt sijoittaessaan pallon maaliin ja lopputulokseksi 6–3.

PAVE aloitti pelin vahvasti, Raikulla oli hyvä jaksonsa ennen taukoa ja loppuosalla jälleen PAVE vei peliä. Ottelu oli rehtiä kamppailua ja palveli osaltaan varmasti kummankin valmistautumista ensi kesän Neloseen. PAVEn seuraava talvisarjan peli on jo viikon kuluttua, jolloin vastassa kotiottelussa on ToU.

PAVE - Raiku 6-3 (4-3)

1-0 2min Hartikainen (Intonen)
1-1 8min Raiku
2-1 9min Kalanti (Intonen)
3-1 24min Mustonen (Roth)
4-1 30min Roth (Marin)
4-2 36min Raiku
4-3 44min Raiku