Arkistosta vuodelta 2010

Image

Lauantaina 11.9. oli vuorossa PAVEn edustusjoukkueen kauden pisin pelimatka, kun joukkue matkusti Lehmoon kohtaamaan Lehmon Pallon reservijoukkueen. PAVE voitti Viitosen A-lohkosta loppusarjaan selvinneen isäntäjoukkueen lukemin 0–3 (0–2).

PAVE oli ottelussa alusta alkaen kuskin paikalla. Keltapaidat pitivät palloa ja LehPa/2 oli enimmäkseen puolustuskannalla.

Avausmaali nähtiin 18. minuutilla. Laitalinkki Henry Luimula riisti pallon hyökkäysalueella ja syötti Aku Tuoviselle. Kärkimiehen laukaus osui ylärimaan ja kimposi siitä Jari Ollikaiselle, joka sijoitti pallon varmasti ohi LehPa-vahdin.

Ollikainen onnistui toistamiseen 41. minuutilla. Pelaajavalmentaja Petri Kalanti lähetti keskikentältä hyvän pystysyötön pitkin vasenta laitaa. PAVEn laitalinkki oli ensimmäisenä pallossa ja laukoi sen taas maaliin.

Toisen jakson alussa kotijoukkueen peli vaikeutui entisestään, kun yksi LehPa/2:n pelaajista lähti kahdella muutaman minuutin sisään tulleella varoituksella suihkuun. Tämän jälkeen peli pyöri käytännössä vain kentän toisella puolikkaalla.

Noin tunnin kohdalla Ollikainen oli jälleen Kalannin syötöstä läpiajossa, kun hänet kaadettiin 16-alueella. Mies asettui itse ampumaan tilanteesta tuomittua rankkaria. LehPan maalivahti kuitenkin torjui hienosti kudin alakulmasta.

Hetkeä myöhemmin kärkimies Ville Hakkarainen viimeisteli 0–3-maalin. Aku Tuovinen antoi kulmapotkun lyhyenä, sai pallon takaisin ja keskitti maalin eteen Hakkaraiselle, joka puski pelivälineen tolpan kautta maaliin.

PAVEn maalia vartioinut Harri Korolainen pääsi ottelussa melko vähin töin. Avausjaksolla PAVE-vahtia työllisti pari puolittaista läpiajoa, muutoin kunnon tilanteet olivat harvassa.

Varsinkin toisen jakson lopulla hyökkäyksiä ja maalipaikkoja sateli vierasjoukkueelle. Useampi keltapaita pääsi vuorollaan yrittämään maalintekoa, mutta enemmän maaleja ei enää syntynyt. LehPa/2:n maalivahti onnistui joukkueestaan parhaiten selvittäen muutaman tuhannen taalan paikankin.

Vierasvoitto kasvatti PAVEn pistetilin 12:een ja joukkue jatkaa loppusarjan piikkipaikalla. PAVEn voittoputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Iisalmelaisten seuraava ottelu on loppusarjan kärkikamppailu PAVE – AFC Keltik, joka pelataan sunnuntaina 19.9. klo 13 Sankariniemellä. Joensuulaisjoukkue voitti Viitosen A-lohkon ja on loppusarjassa toisena kaksi pistettä PAVEa perässä.Image

LehPa/2 - PAVE 0-3 (0-2)