Arkistosta vuodelta 2011

PAVE koki vierastappion Leppävirralla torstaina 28.7. Kotijoukkue SoU kukisti iisalmelaiset maalein 4–1 (0–1).

Ottelun alku muistutti taas kolmea edellistä sarjapeliä, sillä PAVE aloitti vahvasti luoden heti alussa tilanteita. Joukkue siirtyikin johtoon jo kolmen minuutin kohdalla hyvän kuvion tuloksena. Veli-Matti Räihä sai pitkän pystysyötön oikeaan laitaan puolustuslinjan taakse ja kuljetuksen päätteeksi mies syötti maalille Aku Tuoviselle, joka puski pallon varmasti verkkoon.

Pian asetelmat kuitenkin muuttuivat olennaisesti, kun ottelun oikeudenjakaja veti yllätyskortin hihastaan ja passitti PAVEn puolustajan suoralla punaisella kentältä noin 15 minuutin kohdalla. Keskialueella tapahtunut myöhästynyt liukutaklaus oli päivän selvä rike, mutta punainen kortti oli tilanteesta todella kova tuomio.

Tilanteen jälkeen PAVEn peli alkoi kääntyä puolustustaisteluksi. Ensimmäisen jakson keltapaidat puolustivat hyvin ja Petri Ekholm PAVEn maalinsuulla esitti mainioita otteita. Niinpä isännät saatiin pidettyä nollilla. Toisen jakson alussa kuitenkin SoU onnistui hyödyntämään yhden monista tekopaikoistaan ja rikkomaan kuparisen.

Hetken ottelu eteni tasatilanteessa, kunnes SoUn 2–1-maalin jälkeen peli alkoi ratketa lopullisesti. Lopulta kotijoukkue sai naatiskella vielä kaksi maalia lisää. Toisella jaksolla PAVEn maalitilanteet olivat kiven alla.

Aikainen ulosajo jätti jossiteltavaa, mutta rehellisyyden nimissä SoU oli ottelussa paremmalla jalalla liikkeellä. Miesylivoima lisäapuna joukkue sai aivan liikaa tilaa ja aikaa rakentaa hyökkäyksiään, varsinkin toisella jaksolla. Näin lopputulos oli väistämätön, kun viivytystaistelu ei riittänyt.

Seuraava PAVEn ottelu pelataan Haukiniemellä perjantaina 5.8. Vierailijana tuolloin on ToU.

SoU - PAVE 4-1 (0-1)