Arkistosta vuodelta 2016

PAVE pelasi sunnuntaina harjoitusottelun pitkästä aikaa Kajaanissa, jossa vastassa oli paikallinen Haka. Ottelu päättyi isäntien 5–2 (1–1) -voittoon.

Kajaanin pallohalliin asennettiin viime syksynä vihdoin tekonurmi. Iisalmen jalkapallohallia isommalla kentällä pelistä muodostui myös nopeatempoinen. Ottelua käytiin varsin tasaisissa merkeissä reilut 70 minuuttia, kunnes Pohjois-Suomen Kolmosessa pelaava kotijoukkue taivalsi voittoon parin nopeasti tulleen osuman jälkeen.

KajHa meni johtoon keskityspallon puskulla 10. minuutilla. Iisalmelaiset tasoittivat 34. minuutilla hienolla tavalla, kun PK-37:stä mukana ollut maalivahti Ville Kosonen avasi nopeasti erikoistilanteen jälkeen pitkän pallon ylös Simo Rothille, joka jätti taakseen kaksi puolustavaa pelaajaa ja nosti pelivälineen yli vastaan tulleen maalivahdin.

KajHa siirtyi johtoon heti toisen puoliajan alussa keskityspallon jälleen löydettyä pelaajan maalin edustalta. PAVE tasoitti 2–2:een sitten 70. minuutilla. Tommi Airaksinen laittoi keskeltä korkean syötön laitaan Jeri Saastamoiselle, joka sitten keskitti pallon. Maalivahti ei saanut vangittua sitä ja irtopallon laittoi maaliin taas Roth.

Pari minuuttia myöhemmin KajHa kuitenkin pääsi iskemään maalin erikoistilanteen jälkeen, kun kajaanilaispeluri peippaili itsensä maalipaikkaan 16-alueella. Hetki tästä ja tilanne oli 4–2, nyt KajHa iski nopean vastahyökkäyksen keskialueen syötön katkon seurauksena. Ja samantyylisesti lopussa kotijoukkue pääsi vielä kerran maalintekoon.

Ottelu palveli erittäin hyvänä harjoituksena ja sisälsi paljon hyvää. Kapeahkolla ringillä matkassa olleen vierasjoukkueen peli ei kantanut täyttä 90-minuuttista. KajHa oli parempi, mutta PAVE tarjosi oivan vastuksen ylempisarjalaista vastaan. Tunnettakin helmikuisessa pelissä riitti – välillä jopa liikaakin, sillä viimeiset viisi minuuttia PAVE pelasi ylivoimalla KajHan pelaajan saatua punaisen kortin jälkipelistä.

Ensi lauantaina PAVE kohtaa Iisalmessa toisen Kolmosen joukkueen, kun kuopiolainen Kings SC saapuu harjoituspeliin.

KajHa - PAVE 5-2 (1-1)

1-0 10min KajHa
1-1 34min Roth S. (Kosonen)