Arkistosta vuodelta 2015

PAVE palasi perjantaina kotikentällä voittokantaan kahden tappion jälkeen. Iisalmelaiset ottivat Haukiniemellä täyden pistepotin Toivalan Urheilijoita vastaan tuloksella 3–1 (2–0). Ottelussa ei räkämaaleja tehty, vaan kaikki osumat olivat lähestulkoon ”urheiluruututasoa”.

Kuten kauden neljässä edellisessäkin ottelussa, PAVE aloitti terävästi ja teki taas ottelun avausmaalin, tällä kertaa seitsemännellä minuutilla. Petri Kalanti heitti keskialueella rajaheiton jalkaan Simo Rothille, joka pyörähti kahden puolustajan välistä ja karkasi laidalta läpi laukoen pallon sitten ohi peittämään lähteneen maalivahdin.

ToU:n vahvuutena olivat pitkät rajaheitot, joilla se sai useasti luotua erikoistilanteen PAVEn maalille, mutta PAVE-puolustus siivosi ne tai hyvin pelannut maalivahti Petri Ekholm poimi tai nyrkkeili pallot pois. Yhdestä avausjakson rajaheittotilanteesta ToU sai kuitenkin pallon jo hipaisemaan ylärimaa.

Keltapaidat siirtyivät 2–0-johtoon 24. peliminuutilla Rothin komealla vapaapotkulla n. 25 metristä. Voimakas matala laukaus painui muurin vierestä tarkasti aivan alanurkkaan.

Maalin jälkeen kotijoukkueen peli hieman passivoitui ja vastustaja sai paremmin otetta. ToU:n vahvin vartti oli toisen jakson alussa. Noin 50 minuutin kohdalla kuitenkin PAVElla oli avopaikka siirtyä kolmen maalin johtoon, mutta ToU-vahti teki tärkeän pelastuksen lähietäisyydeltä ja seuranneesta vastahyökkäyksestä ToU-hyökkääjä oli läpi, mutta nyt vuorostaan Ekholm vangitsi pallon hyppysiinsä. ToU kavensi kuitenkin 2–1-lukemiin 58. peliminuutilla. Janne Kettunen ohjasi hienosti päällään keskityspallon maalin takanurkkaan.

Kavennuksen jälkeen PAVE piristyi ja loi muutaman maalipaikan. Paikoista ei kuitenkaan saatu pelivälinettä verkkoon, joten tilanne säilyi tasaisena viimeiselle minuutille saakka. ToU sai lopussa jälleen painetta iisalmelaispäätyyn ja siitä seurasi muutama erikoistilanne. Ainoa selvä tasoituspaikka syntyikin pitkän rajaheiton jälkeisestä tilanteesta, jossa veto 16-alueelta lensi maalin yli.

PAVE varmisti sitten voittonsa viimeisen minuutin upealla 3–1-osumalla. Kalanti antoi kulmapotkun ja takatolpan kohdalla Aleksi Hartikainen laukoi heittäytyen suoraan ilmasta pelivälineen verkon perukoille.

PAVE oli tarvittavan verran parempi ja otti kamppailusta tärkeän voiton. Ajoittain peli oli melkoisen fyysistä vääntöä ja vaikka kolhuja syntyi, joukkue taisteli loppuun asti hyvällä asenteella. Edessä on nyt kahden viikon ottelutauko, joten vammoistakin ehtii toipua. Seuraava koitos on torstaina 25.6. Kuopion Kurkimäessä KuKia vastaan.