Arkistosta vuodelta 2020
kuva

Anssi Lipponen hakee puskua derbyssä kaudella 2006.

Edellisestä edustusten paikallisottelusta ollessa aikaa jo 13 vuotta päätimme lyhyesti haastatella edellisissä otteluissa pelannutta kahta pelaajaa ja kysyä heidän mietteitään pelipäivää ympäröivästä tunnelmasta.

Pieneen haastatteluumme valikoituivat PAVE-ikoni Aku Tuovinen ja toinen joukkueen nykyisistä valmentajista Anssi Lipponen. Molemmilta löytyy kokemusta edellisistä vuosien 2005–07 paikalliskamppailuista. Tuovisella on vyöllään myös vuoden 1997 derbyt Kakkosessa ja useat kohtaamiset Suomen Cupissa.

Lipponen tuntee hyvin molemmat osapuolet, sillä hän pelasi vuonna 2005 PAVEn väreissä ja vuodesta 2006 alkaen Pallo-Kerhon riveissä. Hänen kokemuksensa mukaan ottelua edeltävässä latauksessa oli seurojen välillä pieniä eroavaisuuksia.

– Kun pelasin PAVEssa, joukkueessamme oli vanhempia pelaajia, joilla paikallisottelun lataus oli selvästi erilainen. Paikallispeli oli ottelu, jota ei missään tapauksessa haluttu hävitä. Pelatessani sitten PK:ssa joukkue oli hieman nuorempi ja paikallisottelu näkyi sitten erilaisena latauksena, mutta ei niin voimakkaasti, Lipponen kertaa.

Keskiviikon ottelu on Lipposelle erityinen, sillä se on hänen virallinen debyytti edustusjoukkueen päävalmentajana. Tarkkaan Lipponen ei kuitenkaan osaa sanoa, mitä keskiviikolta voi odottaa pitkän koronatauon sotkiessa alkukauden täysin joukkueharjoittelun osalta.

– En usko joukkueiden tulevan otteluun parhaassa iskussa, mutta luulen, että otteluun saadaan kuitenkin paikallispelin henki ja taistelutahto on varmasti korkealla.

Lipponen ei ole myöskään täysin varma, löytääkö yleisö paikalle pitkän tauon jälkeen, mutta toivoo kelin suosivan ja katsomon täyttyvän keskiviikkoiltana.

Tuovinen pelasi keltapaidassa yli 15 kautta, mutta ehti välissä edustamaan myös Pallo-Kerhon miehistöä. Hän kertoo aina lähteneensä jokaiseen otteluun samalla asenteella, eikä paikallisotteluun valmistautuminen ollut poikkeus. Hän kuitenkin sanoo, että joillakin pelaajilla ottelu näkyi selvänä ekstralatauksena.

– Totta kai, kun vastassa oli entisiä pelikavereita, tunnelma oli erilainen, mutta en itse ole ajatellut sitä sen enempää, koska olen pelannut kuitenkin molemmissa joukkueissa.

Tuovinen aikoo lähteä katsomaan keskiviikon ottelua, vaikka ei ole sanojensa mukaan koskaan käynytkään katsomassa paikallisia pelejä.

– Jos poikani Eetu on pelaamassa, niin pitäähän se käydä katsomassa peliä.

kuva

Aku Tuovinen maalipaikassa ottelussa PK:n reservejä vastaan 2011.

Arkisto (uutiset)