Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen sanomat kirjoitti 28.4.2008 seuraavaa:

Serbia jäi Itä-Suomelta haaveeksi

Uudenmaan piirin joukkue edustaa Suomea jalkapallon UEFA:n Regions cupin karsintaturnauksessa, joka pelataan myöhemmin tänä vuonna Serbiassa. Uudenmaan piiriä edustanut Kakkosen joukkue FC Espoo löi sunnuntaina Suomen finaalissa Vierumäellä Itä-Suomen piirin joukkueen 2–1 (2–0).

Itä-Suomi joutui pelaamaan avausjakson vastatuuleen, eikä pelin rakentamisesta tullut oikein mitään. FC Espoo käytti paikkansa ja pääsi tauolle kahden maalin johdossa.

Itä-Suomen peli parani huomattavasti toisella jaksolla, ja Zulimanien Jaakko Pulkkinen pääsi kaventamaan 80. minuutilla 2–1:een. Pulkkisen ja PAVE-luotsi Jussi Kukkosen valmentamalla Itä-Suomella oli paikkoja enemmänkin, mutta maaliin saakka ei pallo toista kertaa mennyt.

– Toinen jakso oli meiltä ihan hyvää peliä, tosin FC Espoo sai muutamia pahoja vastahyökkäyksiä. SC Riverballin maalivahti Teemu Turtiainen torjui kuitenkin erinomaisesti, sanoi Kukkonen taiston tauottua.

PAVEn Marko Kurikka ja Petri Hätinen pelasivat koko ottelun, ja Riku Venäläinen puolestaan toisen jakson.

FC Espoo – Itä-Suomi 2–1 (2–0)

19 min.     1-0     Jussi Leppälahti
45 min.     2-0     Tomi Lounio
80 min.     2-1     Jaakko Pulkkinen

Itä-Suomen kokoonpano: Teemu Turtiainen (mv), Perttu Rytivaara, Eero Naakka, Petri Hätinen, Henri Miettinen, Joona Vartiainen, Jami Päivinen, Juha Rannanheimo, Tommo Toroi, Marko Kurikka, Jaakko Pulkkinen

Vaihdosta: Toni Tanninen, Antti Tiirikainen, Riku Venäläinen

Vaihdossa: Markus Ihalainen, Juho Ryynänen (mv)