PAVE vieraili 17 vuoden tauon jälkeen Outokummussa. Tuliaisina oli täysi pistepotti.

Veikot vieraili keskiviikkona Outokummun Pallon kotikentällä, kun Nelosen sarjanousija pelasi kauden kotiavauksensa Matovaaran nurmella. Pisteet ottelusta lähtivät Iisalmeen maalein 3–5 (2–2).

Maalihurjasteluksi muodostunut kamppailu pelattiin luonnonnurmella, mikä on varsin harvinaista ja siten kiitettävää tähän aikaan toukokuussa. Ottelutapahtuma oli hieno muiltakin osin, kun lehtereillä oli hyvä määrä yleisöä.

Kun kyseessä oli PAVElle ensimmäinen kosketus nurmialustaan sitten viime kauden, peliväline tahtoi karkailla sinne tänne varsinkin ensimmäisellä 45-minuuttisella.

Tälläkin kertaa PAVE starttasi maalinteon, mutta salamamaalia ei nyt nähty. Pelikellossa oli 27 minuuttia, kun keskikentän pelinrakentaja Tuomas Häkkisen oiva passi vapautti Leevi Toppisen maalipaikkaan boksin sisälle eikä hyökkääjä erehtynyt sijoittaessaan pallon verkkoon ohi maalivahdin.

Pian kuitenkin kotijoukkue tasoitti. OuPa sai 31. minuutilla vapaapotkun 16-rajalta. Niko Piironen torjui suoran vedon, mutta Giorgi Tchanturia tuikkasi paluupallon verkkoon.

Kauan eivät keltapaidat murehtineet tasoitusta, sillä pitkästä aikaa avauksessa operoinut keskikentän työmyyrä Miro Luoma ampui PAVEn taas johtoon 36. minuutilla hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Ensin toppari Miika Luoman pitkä syöttö laitaan lähetti vauhtiin Toppisen, jonka syöttö takaviistoon tavoitti boksin sisällä Miron.

Mutta tauolle ei sentään vierasjohdossa päästy, koska isännät tasoittivat vielä 43. minuutilla. Veikoille tuli pallonmenetys syvällä hyökkäysalueella ja OuPa rakensi nopean vastaiskun, jonka päätteeksi kokenut Dimitri Klimov harhautteli ohi puolustajan ja maalivahdin. Koppiin marssittiin näin 2–2-lukemissa.

PAVE meni taas johtoon 53. minuutilla. Lapinlahden Pallosta lainassa ollut, wingbackin tontilla juossut Reetu Pekkarinen sai Häkkiseltä pystysyötön, jatkoi nousuansa boksiin ja laukoi tarkasti pallon maaliin ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Veikot kasvatti johdon 4–2:een 72. minuutilla. Kulmapotkussa maalivahti sai nyrkkeiltyä pallon etäämmälle, mutta Tuomas Häkkinen nouti pallon ja laukoi komean kaukovedon verkon perille.

Sitten nähtiin toisesta lajista tuttu ”maalin jälkeinen vaihto”, kun OuPa kavensi heti samalla minuutilla aloituksen jälkeen. Vieraat puolustivat löysähkösti ja keskityspallo löysi OuPa-hyökkääjän aivan maalin edestä. Tchanturia ampui illan toisen osumansa ja kotijoukkueen mukaan peliin.

PAVE kuitenkin palasi helpottavaan kahden maalin johtoon 85. minuutilla. Kunnia maalista menee kokonaan erittäin pirteällä pelituulella olleelle hyökkääjä Leevi Toppiselle, joka ensin riisti pallon keskiympyrässä ja karkasi siten läpiajoon viimeistellen loppulukemat 5–3:een.

– Ensímmäinen jakso taisi mennä nurmikenttään totutteluun. Mutta hieno parannus joukkueelta toiselle jaksolle. Tänään olimme yhdessä hyviä, summasi valmentaja Jussi Kukkonen pelin jälkeen.

PAVE on avannut kauden tappioitta. Neljästä ottelusta on tilillä kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä lohkon toiselle sijalle.

Edessä on pieni tauko otteluohjelmassa, minkä jälkeen seuraavana vuorossa on kotiottelu on torstaina 6.6. Sankariniemellä. Silloin vastustajaksi saapuu Yllätys/2.