Arkistosta vuodelta 2009

Image

PAVE "vieraili" keskiviikkona PK-37:n reservijoukkueen vastustajana Sankariniemen kentällä. Kauden ensimmäinen Iisalmen paikallisderby päättyi Pallo-Kerhon voittoon lukemin 1–0 (0–0).

Ottelu ei tarjonnut yleisölle mitään jalkapalloilullisia hienouksia mutta kuitenkin ihan kelpo kamppailun.

Avausjakson PAVE pelasi vastatuuleen, joten palloa oli hankala pelata eteenpäin varsinkin ilmassa. Jakso menikin kotijoukkueen hallinnassa, mutta se sai luotua vain pari selvää maalitilannetta. PAVEn puolustus pelasi hyvin ja vastustaja joutui yrittämään ratkaisuja usein kaukolaukauksilla.

PK:n ehkäpä paras paikka oli laukaus n. 20 metristä, mutta PAVE-vahti Aleksi Hartikainen poimi pallon näyttävästi ylänurkasta.

Jos ei PAVElla ollut suurempaa hätää omassa puolustuspäässä, niin toisaalta sillä ei avausjaksolla ollut omiakaan paikkoja maalintekoon.

Toiselle jaksolle keltapaidat saivat myötätuulen puolelleen ja peli hieman tasoittui. PAVEkin alkoi saada paremmin hyökkäyksiä.

PAVEn maali oli lähellä, kun Aku Tuovisen kaukolaukaus viuhui kohti ylänurkkaa, mutta viime kaudella PAVEssa esiintynyt Anssi Kauppinen torjui pallon komeasti.

Jakson edetessä väsymys alkoi painaa vierailijajoukkueen jaloissa ja niinpä PK sai jälleen vahvemmin pelin hallintaansa.

Ottelun ainoa maali syntyi 65. minuutilla. PAVE-vahti lähti vastaan PK:n korkeaan syöttöön, jonka lento kuitenkin hidastui vastatuulessa. Palloon ennätti Arto Eskelinen, joka lopulta puolustuksen estelyistä huolimatta lirutti pallon maaliin.

PAVE ei saanut enää aikaiseksi kunnon loppukiriä, vaikka tasoituksen olisi voinut kulmapotkuista tehdäkin. Toisaalta vastustajalla oli mahdollisuus tehdä toinenkin maali.

Näin siis täydet pisteet ottelusta PK:n kakkosmiehistölle. Joukkueet kohtaavat Sankkurilla uudestaan 23.7.

Erityisen ihmettelyn ansaitsee Sankkurin pelialustan kunto. Nurmi oli niin hyvin hiekalla kyllästetty, että lähes joka pelaajalla on polvet/takalisto ruvella.

Vastustajan paidassa nähtiin muutamia menneiden vuosien PAVE-pelaajia. Edustuksen monivuotinen valmentaja Pertti Roth aiheutti laidallaan useaan otteeseen ongelmia PAVEn puolustukselle.

PAVEn kannalta huolestuttavaa on, että neljässä viimeisessä ottelussaan joukkue ei ole tehnyt maaliakaan. Maalintekotaito näyttää kadonneen jonnekin.

Seuraavaan otteluun PAVE matkaa Siilinjärvelle, jossa 9.6. vastaan asettuu SiPS, yksi sarjan kärkijoukkueista.