Arkistosta vuodelta 2015

PAVE hävisi lauantaina Varkaudessa pelatun Nelosen ottelun Warkauden Jalkapalloklubi / Klubi Akatemiaa vastaan maalein 5–1 (3–1). Virheet puolustussuuntaan maksoivat kalliin hinnan, kun nuori vastustajajoukkue rokotti lapsuksista tehokkaasti. Ottelun kenttätapahtumat olivat tasaisemmat mitä maalilukemat antavat ymmärtää. Mutta vain maalinteko ratkaisee ja kotijoukkue oli kiistatta voittonsa arvoinen.

PAVE lähti reissuun mukavasti viiden vaihtomiehen turvin, mutta jo alkulämmittelyssä selvisi, ettei kolme toipilasta pystykään pelaamaan. Vierailija aloitti joka tapauksessa pirteästi, liikutti palloa ja loi alkupuolikkaalla tukun oivia maalipaikkoja, viimeistely ei vain onnistunut.

Sitten keltainen joukkue sai kylmää vettä niskaansa 20 minuutin kohdalla kotijoukkueen onnistuessa ensimmäisestä hyökkäystilanteestaan. Lyhyellä kentällä vastustaja heitti paljon pitkää palloa ylöspäin puolustuslinjan taakse. Tällaisesta tilanteesta päästettiin sitten WJK-pelaaja yksin molaria vastaan. Maalivahdin vastaantulosta ja puolustajan maaliviivan pelastusyrityksestä huolimatta pallo lirui maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin kulmapotkussa miesvartiointi petti pahasti ja tilanne oli 2–0.

Takaiskuista huolimatta PAVE jatkoi hyviä hyökkäyksiään ja painostus tuotti tulosta, kun pelaaja kaadettiin 16-boksissa. Jari Leinonen ampui pallon varmasti pilkulta maaliin 30. minuutilla. Mutta vielä niittasivat varkautelaiset pelin 3–1:een ennen taukoa helpohkosti ja samantyylisesti kuin avausmaalissa.

Toisella jaksolla PAVEn oma hyökkäyspeli alkoi hiipua ja vastustaja juoksutti tuoretta uutta jalkaa kentälle. Varkautelaiset tekivät toisella 45-minuuttisella vielä kaksi maalia. Ensimmäinen tuli taas kulmapotkusta ja toinen puolittaisesta läpiajosta oman hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen. PAVEllakin oli vielä muutama potentiaalinen hyökkäys ja vaarallinen erikoistilanne, kuitenkin yhä ilman tulosta.

Vastustaja pelasi vahvasti, mutta PAVElla oli myös kehno päivä. Mukaan mahtui toki myös hyvää peliä ja onnistuneita suorituksia, mutta kokonaisuutena liian vähän.

Seuraavaksi Kankaalla paikallispelissä vastustajaksi asettuu Pallo-Kerho 37/Kiuruveden Palloilijat -yhdistelmäjoukkue perjantaina 15.5. klo 18.30.