Arkistosta vuodelta 2022
kuva

Veikoille neljäs peräkkäinen voitto – täydet pisteet plakkariin Kuopiosta.

PAVE palasi perjantaina kesätauolta tositoimiin Kuopiossa sateisella Rauhalahden nurmella, jossa vastaan asettui Kuopion Jalkapallokerho. Vaiheikkaan ottelun lopputuloksena kirjattiin 2–3 (0–3), joten PAVE otti neljännen voiton putkeen.

Vieraat veivät ottelun alkua ja tekivät kaikki maalinsa ensimmäisen 20 minuutin aikana. Ensin viidennellä minuutilla Henri Junnikkala laukoi maalin edessä pomppineen keskityspallon maalin kattoon. Maali oli miehelle ensimmäinen PAVEssa virallisessa ottelussa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Tuomas Halosen loistava pystysyöttö päästi Samu Vidgrenin yksin läpiajoon ja varma viimeistely löysi verkon perille.

Sitten 21. minuutilla Samuel Eyob seurasi tilanteen hyvin loppuun, kun maalivahti ei saanut vangittua sateen liukastamaa palloa ja PAVE-hyökkääjä tyrkkäsi pelivälineen maaliin. Useampaankin maaliin oli paikat, mm. Vidgrenin painava laukaus tömähti pystytolppaan.

KJK:lla oli avausjaksolla kaksi vaarallista tilannetta kulma- ja vapaapotkuista, jotka molemmat maalivahti Tomi Vepsäläinen poimi komeasti. Varsinkin muurista suuntaa muuttaneen vapaapotkun tielle Elosta jälleen lainassa ollut mies venytti hienosti.

Toisella jaksolla hämärän hiipiessä kentälle KJK sai paremmin otteen pelistä. PAVElla oli kuitenkin kaksi huippusaumaa mennä jo 4–0-johtoon, mutta tolppaa lähemmäksi ei päästy. KJK onnistui kavennuksessa tunnin kohdalla, kun keskitys maalinedustan poikki tavoitti takatolpalta maalintekijän.

Ottelun 75. minuutilla Vepsäläinen liukui pallon tavoittelussa vastustajan nurin aivan 16-rajalla, ja KJK kavensi sitten rankkarilla tilanteen 2–3:een. Samassa Vepsäläinen joutui tulemaan vaihtoon loukkaantumisen vuoksi ja hänet korvasi Niko Piironen, joka esiintyi varmasti pitäen maalinsa puhtaana loppuun saakka.

Loppuosalla KJK hallitsi ja yritti löytää tietään maalintekopaikoille mutta tuloksetta. Toisaalta PAVE loi toisessa päässä paikat vielä neljänteen osumaan, pari avopaikkaakin, mutta enempää maaleja ei illan pimeydessä enää nähty.

Voiton myötä PAVElla on plakkarissa nyt 18 pistettä ja sijoitus sarjassa viides. Seuraavana Veikoilla alkaa Pohjois-Karjalan turnee, kun joukkue matkustaa ensi viikonloppuna Rääkkylään sarjakärki NiemUn ja sitten seuraavana perjantaina Kontiolahdelle LehPa/2:n vieraaksi.

KJK - PAVE 2-3 (0-3)

0-1 5min Junnikkala
0-2 18min Vidgren (Halonen)
0-3 21min Eyob