Arkistosta vuodelta 2012

PAVE matkusti torstaina 16.8. Viitosen otteluun Juankoskelle, jossa sitä isännöi Nilsiän ja Juankosken yhdistelmäjoukkue NP-H/JuPy.

Kun Rautavaaran Raiku on jo varmistanut B-lohkon voiton, PAVE ja NP-H/JuPy kamppailevat toisesta sijasta, joka toisi paikan jatkosarjaan. Joukkueiden piste-ero ennen illan ottelua oli kaksi pistettä NP-H/JuPyn eduksi.

Pelin tärkeys oli siten molemmille selvillä: voittanut joukkue olisi varmasti mukana jatkosarjassa ja tappio taas lopettaisi kauden alkusarjaan. PAVElle tosin riittäisi myös tasapeli pitämään jatkomahdollisuudet itsellään.

Kun ottelun lopputulokseksi sitten kirjattiin 3–3 (2–2), PAVElla jatkoon pääsy on omissa käsissä. Alkusarjan viimeisessä ottelussaan se kohtaa vielä Raikun, kun taas NP-H/JuPy on jo kaikki ottelunsa pelannut.

Ottelu starttasi PAVElta kehnosti, sillä jo toisella minuutilla kotijoukkue meni 1–0-johtoon. Rajaheiton jälkitilanteessa palloa ei saatu pois maalinedustalta ja vastustaja sai yrittää maalia pariinkin otteeseen. Maalivahti Petri Ekholm torjui läheltä ensimmäisen vedon, mutta Juha Airaksinen laittoi paluupallon verkkoon.

Mutta pelikello ei pyörinyt täyttä minuuttiakaan, kun pian aloituksen jälkeen Aku Tuovinen pyssytti hienolla kaukolaukauksellaan noin 30 metrin etäisyydeltä pallon alanurkkaan ja ottelun tasoihin.

PAVE siirtyi johtoon 28. minuutilla. Erikoistilanteen jälkimainingeissa Veli-Matti Räihä keskitti oikealta ja keltapaitojen kapteeni Antti Kauppinen liukui ohjaamaan pallon maaliin.

Lisäajalla vierailijan odotellessa taukovihellystä NP-H/JuPy sai vielä vapaapotkun. Vapaapotku annettiin maalin eteen, josta Mika Kuutsa puski pallon maaliin.

Avauspuoliajalla ei maalipaikoilla mässäilty neljästä maalista huolimatta. Toisella puoliajalla sitä vastoin tilanteita oli enemmän. Alussa oli PAVElla pari mainiota paikkaa maalata ja myöhemmin kotijoukkueella. Kerran PAVEn puolustajan onnistui torjua veto maaliviivalla seisten.

Maaleja jouduttiin odottamaan aivan loppuhetkille. PAVE vaikutti vievän voiton 2–3-maalillaan 88. minuutilla. Laitapakki Samuli Laitinen laittoi korkean pystysyötön laitalinkki Räihälle, joka haltuunoton jälkeen kavensi hieman keskelle ja pamautti upeasti kaukolaukauksen lähes 30 metristä aivan etuylänurkkaan.

Mutta vielä kerran tuli NP-H/JuPy tasoihin, kun pelattiin jo toista lisäajan minuuttia. Se sai vapaapotkun keskeltä noin 40 metrin etäisyydeltä maalista. Joni Miettisen hyvä vapaapotku ohitti ensin muurin ja meni pomppien lopulta tolpan kautta maaliin.

Tasapeli oli kaiken kaikkiaan oikeutettu lopputulos tasaisesta pelistä, jota oli saapunut seuraamaan myös mukava määrä katsojia.

Keltapaitojen seuraava ottelu pelataan perjantaina 24.8. Haukiniemellä klo 18 Raikua vastaan.

NP-H/JuPy - PAVE 3-3 (2-2)

1-0 2min NP-H/JuPy
1-1 3min Tuovinen (Merkkiniemi)
1-2 28min Kauppinen (Räihä)
2-2 45+1min NP-H/JuPy

2-3 88min Räihä (Laitinen)
3-3 90+2min NP-H/JuPy