Arkistosta vuodelta 2020

Keskiviikon helteinen paikalliskamppailu päättyi PAVEn kannalta valitettavaan 4–1 (2–0) -tappioon PK-37:lle. Odotettu Iisalmen-derby mahdollistui 13 vuoden tauon jälkeen, kun Pallo-Kerho putosi viime kauden päätteeksi Kolmoseen.

PK:n isännöimä ja järjestämä ottelu oli iisalmelaisittain varsin odotettu, sillä ihmisiä alkoi valumaan katsomoon jo lähes tunti ennen alkuvihellystä ja lopulta osa halukkaista joutui jäämään Sankariniemen porttien taakse katsojarajoituksen täyttyessä. 480 silmäparia seurasi jännittyneinä pelaajien astellessa paikalliskamppailuun.

Ottelu alkoi varsin tasaisesti pallonhallinnan vaihdellessa joukkueelta toiselle, ja molemmat pääsivät puolittaisille maalintekopaikoille. Ensimmäisen tilanteen Pallo-Kerhon päätyyn loi Miika Riihola, joka ohitti vastustajan puolustajan ajaen kohti vastustajan maalia, mutta kotijoukkueen puolustaja pääsi viime hetkellä väliin.

Ei aikaakaan tästä tilanteesta, kun PAVEsta täksi kaudeksi Pallo-Kerhoon siirtynyt Tuomas Halonen pääsi puskemaan kohti PAVE-maalia. Tilanne kuitenkin päättyi Asse Martikaisen loistotorjuntaan ja paitsiovihellykseen.

Alun tunnustelun jälkeen Pallo-Kerhon nopea hyökkäys yllätti PAVE-puolustuksen 17 minuutin kohdalla, kun niin ikään tälle kaudelle PAVEsta naapuriin siirtynyt, kolme edelliskautta keltapaidassa pelannut Samu Vidgren viimeisteli kotijoukkueelle tilanteeksi 1–0.

Ensimmäisen osuman jälkeen ottelun hallinta siirtyi enemmän kotijoukkueelle, mutta noin 34 minuutin kohdalla PAVE pääsi vaaralliseen paikkaan Riiholan ajaessa jälleen kohti vastustajan maalia. PAVEn epäonneksi Riiholan syöttö Jeri Saastamoiselle jäi hieman taakse ja kotijoukkueen maalivahti pääsi purkamaan pallon keskialueelle.

Epäonni jatkui 4 minuuttia PAVEn maalipaikan jälkeen, kun Halonen karkasi boksissa läpiajoon ja Martikainen liukui tilanteeseen erotuomarin mielestä rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui jo aikaisemman maalin tehnyt Vidgren, joka sijoitti taukotilanteeksi 2–0 kotijoukkueelle.

PAVEn toinen puoliaika starttasi katastrofaalisesti, kun puolustuksen kommunikaatio petti kahden minuutin pelin jälkeen ja tuttu mies Vidgren pääsi helposti viimeistelemään jo illan kolmannen osumansa tyhjään maaliin.

Osuman jälkeen PAVE pyrki lisäämään tehoja hyökkäykseen muutamilla vaihdoilla, mutta rakentelu pysähtyi kerta toisensa jälkeen Pallo-Kerhon puolustukseen. Tunnin kohdalla Riihola kuitenkin pääsi jälleen ajamaan maalille – mutta tuloksetta.

Ennen ottelun viimeisiä minuutteja lähin maalintekopaikka siunautui jälleen Vidgrenille, joka karkasi puolustukselta ja lopulta ylärima pelasti vieraat lisäosumilta. Muutama minuutti tämän jälkeen Halonen oli karkaamassa läpiajoon, eikä Antti Kauppisella ollut muuta vaihtoehtoa kuin repäistä hihasta toisen keltaisen kortin arvoisesti.

Peliajan viimeisellä minuutilla PK:n nuori Rikhard Lappalainen pääsi vielä rokottamaan PAVEa laukauksellaan 16-alueen rajoilta Halosen esityöstä.

PAVE sai pelin loppuun vielä hieman positiivisemman sävyn, kun Veikkojen ainoan osuman iski sitten lisäajalla pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Toni Nousiainen syöttökuvion päätteeksi boksista hyvällä viimeistelyllä etuyläkulmaan.

Kauden avaus jäi kokonaisuutena vieraiden osalta varsin vaisuksi, mutta oli mukana myös muutamia valonpilkahduksia. Peliin jäi siis kehittämisen varaa 24.6. pelattavaan otteluun AC BARCAa vastaan.