Arkistosta vuodelta 2012

Riistaveteläinen AC BARCA hävisi PAVEn vieraana perjantaina Iisalmessa. Haukiniemen nurmelta kirjattiin isännille 8–0 (3–0) -voitto.

Varsin yksipuoliseksi lopulta muodostunut ottelu potkittiin vaihtelevissa olosuhteissa, kun lähes hellelukemista siirryttiin navakan tuulen kautta vesisateeseen. Etenkin avausjakson lopulla kotijoukkue joutui pelaamaan kovaan vastatuuleen.

PAVE avasi maalitilin 6. minuutilla. Aku Tuovinen heitti rajaheiton 16-alueelle Petri Kalannille, joka liippasi päällään pallon maalin eteen ja Juha Roth laukoi pelivälineen reppuun.

Toinen maali tuli 27. minuutilla rangaistuspotkusta, joka tuomittiin, kun Tuovinen harhautteli puolustusta 16-rajojen sisällä ja hänet kaadettiin. Mies itse myös ampui pallon pilkulta maaliin.

Muutama minuutti edellisestä Roth vapautui keskeltä pystysyötöstä puolittain läpi. Maalivahti torjui ensin laukauksen, mutta pallo löysi kimpoilun kautta tiensä lopulta maaliviivan yli.

Ensimmäisen 45-minuuttisen lopulla vastustaja käytti oivasti hyväkseen voimakkaaksi yltynyttä tuulta ja hätyytteli arvaamattomasti lennelleillä kaukolaukauksilla PAVEn maalia. Tauko koitti kuitenkin 3–0-tilanteessa. Toisella puoliajalla tuuli vaihtui sateeseen.

Puoliajan viidennellä minuutilla Roth sai hattutempun täyteen. Kärkimies pääsi oikealta laidalta jälleen puolustajalta karkuun Tuovisen syötöllä ja tuikkasi pallon alanurkkaan ohi maalivahdin.

5–0-maali tunnin huitteilla oli taasen Tuovisen käsialaa. Jari Ollikainen syötti kärkimiehen yksin nokikkain maalivahtia vastaan. Viimeistely oli komea, sillä Tuovinen ”tsippasi” pallon maaliin yli maalivahdin.

Myös kolmas kärkimies Veli-Matti Räihä ehti maalintekijäksi pari minuuttia myöhemmin. Hän sai syötön laitaan Samuli Laitiselta, kavensi keskelle ja pamautti kaukolaukauksen alanurkkaan noin 20 metristä. Kuusi minuuttia edellisestä syntyi 7–0-maali, kun Räihä nousi vasenta laitaa saatuaan syötön pallonriiston tehneeltä Janne Räsäseltä. Syötöksi tarkoitettu matala keskityspallo menikin onnekkaasti maaliin.

Loppulukemat 8–0 olivat valmiit 78. minuutilla. Vaihdosta sisään tullut Jani Sutinen täräytti pelivälineen oikealta 16-rajan liepeiltä taka-alanurkkaan.

Lukemat vastaavat pitkälti kenttätapahtumia. Ottelun painopiste oli vierailijan puoliskolla ja maalivahti Petri Ekholmilla ei ollut montaa varsinaista torjuntaa, toisaalta kuitenkaan paria vaarallista maalilaukausta unohtamatta.

Kausi on startannut PAVElta hyvin, sillä plakkarissa on kolmesta pelistä täydet sarjapisteet. Seuraavaksi keltapaidoilla on haasteena paikalliskamppailu Lapinlahdella LaPa-95:n vieraana torstaina 31.5.

PAVE - AC BARCA 8-0 (3-0)