Arkistosta vuodelta 2012

Viitonen jatkui kesätauon jälkeen, kun juukalainen JuPS/2 saapui keskiviikkona PAVEn vieraaksi Haukiniemen kostealle nurmelle. PAVE vei ottelusta voiton lukemin 3–0 (1–0).

Ensimmäisen puoliajan alkupuolisko meni vierailijan nimiin. Keltapaitojen syöttöjen laatu ja koko pelin rakentelu jätti toivomisen varaa. Kun JuPS/2 sitten sai alkuun muutaman tilanteen, usein juuri harhasyöttöjen kautta, vierasjoukkue sai hengen päälle ja loi vahvasti painetta PAVEn päätyyn. Vedot vain suuntautuivat enimmäkseen maalin ohi ja loput nappasi hyvin pelannut maalivahti Petri Ekholm.

Puolen tunnin kohdalla JuPS/2 oli lähimpänä maalintekoa, kun laukaus kimposi tolpan ulkosyrjästä ulos. Heti seuraavasta hyökkäyksestä PAVE puolestaan onnistui. Oikealla laidalla pallo kulki ensin Heikki Miettisen ja Aku Tuovisen kautta Juha Rothille, joka keskitti maalia kohti juosseelle Veli-Matti Räihälle. Räihän tarkka pusku lensi tolpan vierestä alanurkkaan.

Alussa kotijoukkueen maalipaikat olivat kortilla, maali syntyi vasta toisesta tilanteesta. Mutta maali käänsi pelin suunnan. Keltapaitojen pelin parantuessa painopiste alkoi siirtyä vierailijan päätyyn. PAVElla oli vielä ennen taukoa pari hyvää paikkaa lisämaaliin, mutta tauolle mentiin maalin johdossa.

Toinen puoliaika jatkui samanlaisena mihin ensimmäinen jäi. Isännillä oli hallinta yhä selvemmin ja tilanteita syntyi. Kuitenkaan ratkaisevia osumia, joilla peli olisi voitu ns. tappaa, ei saatu. Niinpä JuPS/2 pystyi haastamaan kotijoukkueen vastahyökkäyksillä, kunnes helpottava 2–0-maali tuli 80. minuutilla.

PAVE sai vapaapotkun 20 metrin etäisyyden tienoilta käsivirheen seurauksena. Tapio Merkkiniemen ampuma vapaapotku otti muurista pienen kimmokkeen ja löysi tiensä alanurkkaan.

Heti seuraavalla minuutilla Petri Kalanti laittoi keskeltä hyvän pystysyötön, johon Aku Tuovinen ehti ennen puolustajaa. Maalivahti tuli vastaan, jolloin Tuovinen nosti pallon hienosti vahdin yli maaliin.

84. minuutin kohdalla vierailla oli vielä mahdollisuus rikkoa kuparinen, kun JuPS-pelaaja kaadettiin 16-alueella ja tuomiona oli rangaistuspotku. Petri Ekholm kuitenkin venytti komeasti pallon tielle ja torjui alanurkkaan suunnatun vedon.

Hitaan startin jälkeen keltapaidat ottivat lopulta selvän voiton ja täydet sarjapisteet jäivät Iisalmeen.

Seuraavaksi PAVE matkustaa 29.7. Riistavedelle AC BARCAn vieraaksi.

PAVE - JuPS/2 3-0 (1-0)

1-0 31min Räihä (Roth)

2-0 80min Merkkiniemi
3-0 81min Tuovinen (Kalanti)