Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen Sanomat kirjoitti 18.6.2007 seuraavaa:

PAVEn Joonas Risto pamautti SiPS:n nurin

Harri Antikainen
Iisalmi

Jalkapallon Kolmosessa pelaava iisalmelainen PAVE otti makoisat pisteet kotikentällään Siilinjärven Palloseuralta sunnuntain ottelussa. Keltapaidat hallitsivat ottelun tapahtumia ja isompikin kuin 1–0 (1–0) -voitto olisi ollut ansaittu.

PAVE aloitti ottelun hanakasti karvaamalla, eikä vierasjoukkue tästä syystä löytänyt oikein yhteistä säveltä. Heidän pelinrakentelunsa ontui pahasti PAVE:n tiukassa prässissä.

Kaikesta huolimatta SiPS oli se, joka sai ensimmäisenä vaarallisen maalipaikan luoduksi. Ottelua oli pelattu 16 minuuttia, kun Sami Leskinen kokeili komealla kierteisellä vapaapotkulla 20 metristä kotijoukkueen maalivahdin Juha Ovaskaisen kestävyyttä.

Jos oli laukauskin komea, vähintään yhtä komea oli Ovaskaisen koppi aivan oikeasta yläkulmasta.

Ottelun voittomaali syntyi, kun ottelua oli pelattu runsas puolituntinen. Ensin hyvän ottelun pelannut Hannu Luttinen murtautui puolustukselta läpi ja laukoi, mutta SiPS:n maalivahti Joonas Partanen sai vaivoin torjuttua laukauksen.

Pallo pomppasi kuitenkin oikean puolustajan tontilta mukaan hyökkäykseen nousseelle Joonas Ristolle, joka pamautti upealla ja kovalla laukauksellaan pallon yläriman kautta verkkoon.

PAVE hallitsi myös toista jaksoa, eikä vierasjoukkue saanut muutamaa vaarallista laukauspaikkaa lukuunottamatta oikein mitään aikaiseksi. Kotijoukkuekaan ei saanut maalitiliään lisätyksi hyvistä paikoista huolimatta. Risto oli yksi ottelun avainhahmoista. Tähän asti hän on tehnyt suunnilleen maalin kaudessa, mutta arveli että tällä kaudella tulee useampikin.

– Kerran kaudessa onnistuu tuollaisen maalin tekemään, olihan tuo lähellä tulla toinenkin maali. Hyökkäsimme vähän rohkeammin kuin aikaisemmin ja minäkin pääsin nousemaan mukaan hyökkäyksiin, koska SiPS puolusti niin alhaalta. Nyt kun putki on auki, niin eiköhän niitä tule lisääkin, Risto totesi.

– Paitsi että Risto teki voittomaalin, hän onnistui myös puolustuspäässä pitämään vastustajan vaarallisen Tommi Toroin täysin pimennossa. Myös linkkimme Aku Tuovinen pelasi loistavan ottelun. Tänään loimme enemmän paikkoja ja ansaitsimme voittomme. Pelasimme hyvin joukkueena, PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen kiitteli ottelun jälkeen omiaan. Täysin tyytyväinen hänkään ei ollut.

– Liike oli nyt vähän sinnepäin, mutta parempaa pitää olla luvassa. Tänä iltana joukkueella on sellainen projekti edessä, että sidomme SiPSiä vastaan pelikiellossa olleen Marko Kärkkäisen puuhun ja vapautamme hänet sieltä vasta torstaina muutama tunti ennen PK -ottelua.

Arkisto (otteluraportit)