Arkistosta vuodelta 2013

Image

PAVEn edustusmiehistö otti peräjälkeen toisen voittonsa Ylä-Savon paikallispeleistä, kun Lapinlahden Pallo-95 taipui Mondo-Areenalla viime hetken osumilla lukemin 3–5 (2–2).

Ajoittainen sade teki nurmesta jälleen liukkaan, mutta muuten juhannusaatonaaton keli oli mukava pallonpotkimiseen. Pirteämmin aloittaneella PAVElla oli alussa kaksi mainiota maalipaikkaa. Veli-Matti Räihä ampui pallon tolppaan ja Simo Roth hieman ylänurkasta ohi, mutta LaPa kuitenkin ehti ensin tulostaululle.

Viime kaudella PAVEa luotsannut Juha Roth pelasi nyt vastustajan paidassa. LaPa meni 1–0-johtoon 30. minuutilla, kun maalin edessä Pasi Väisänen liippasi päällään Rothin laitavapaapotkun maaliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Räihä kolisutti vielä vedollaan ylärimaa, kunnes 37. minuutilla Petri Kalanti tasoitti ottelun. Ensin mies taisteli pomppivan pallon 16-rajalla itselleen ja laukoi sen sitten ohi LaPa-vahdin.

PAVE siirtyi 40. minuutilla 1–2-johtoon. Pystysyöttöön juossut Aku Tuovinen kamppaili puolustajan kanssa pallosta ja tilanne päättyi siihen, että puolustaja pelasi pallon omaan maaliin.

Johdossa ei kuitenkaan iisalmelaiset päässeet tauolle, vaan juuri ennen taukoa Toni Karkkonen ohjasi kulmapotkun etutolpalta maaliin keskeltä keltapaitoja.

PAVE oli jaksolla ohjaksissa, mutta kunnon tekopaikkoihin ei hyökkäyksistä meinattu päästä kotijoukkueen puolustuksen ohi. Välillä oli turhankin kiire maalintekoon ja ratkaisevat syötöt karkailivat minne sattuu, usein päädystä ulos. LaPan maalipaikat olivat erikoistilanteissa, joista molemmat maalitkin tulivat.

Vaikka PAVE oli toisella jaksolla entistä hallitsevampi, erityisesti vastaiskuihin satsanneella LaPalla oli paikkansa ja se aloittikin taas maalinteon: pallonriisto keskialueella maalipotkun jälkeen ja Juha Roth laukoi kaukaa komean putoavan vedon maaliin. Kotijoukkue johti 3–2 71. minuutilla.

Nyt oli PAVEn vuoro kuitata osuma nopeasti. 73. peliminuutilla kulmapotkun jälkihässäkässä pallo kimpoili maalin edustalla omien ja vastustajan jalkojen kautta Kalannille, joka tuikkasi jälleen pelin tasoihin.

PAVE jaksoi hakea loppuun saakka voitto-osumaa ja sai rakennettua hyviä tilanteita, jopa läpiajon, mutta viimeisenä lukkona LaPa-vahti piti joukkueensa kiinni tasapelissä aina viime minuuteille saakka.

Sitten vierailijoiden riemuksi 90. minuutilla Veli-Matti Räihä vihdoin onnistui. Painostusjakson päätteeksi Kalanti antoi ilmassa poikkisyötön vasemmalta ja rangaistusalueen laitamilla odotellut Räihä latasi pallon hienosti suoraan syötöstä kohti maalia. Maalivahti sai liukkaan pelivälineen vain osittain hyppysiinsä ja lopulta pallo vieri maaliin. Lopullinen sinetti voitolle syntyi 93. minuutilla. Aku Tuovinen vapautti tarkalla keskityksellään Räihän nokikkain maalivahdin kanssa ja mies viimeisteli läheltä illan toisensa. Aktiivisemmin pelannut vierasjoukkue vei lopulta tärkeät pisteet.

Ensimmäinen sarjakierros on PAVEn osalta valmis. Sarjan avauspuolikas tuotti kolme voittoa ja kolme tappiota. Joukkue on lohkon neljäntenä yhdeksällä pisteellä. Edellä ovat juuri ne, joille PAVE hävisi. Tavoitteeksi asetetun jatkosarjapaikan saavuttaminen vaatii nyt täydellistä onnistumista seuraavista kuudesta ottelusta sekä käytännössä myös sopivaa ristiinpeluuta muilta joukkueilta.

Toinen kierros alkaa kärkijoukkue NP-H:n vieraana 27.6. Nilsiässä.

LaPa-95 - PAVE 3-5 (2-2)

1-0 30min LaPa-95
1-1 37min Kalanti
1-2 40min (oma maali)
2-2 44min LaPa-95

3-2 71min LaPa-95
3-3 73min Kalanti (S. Roth)