Iisalmen Sanomat kirjoitti 26.5.2008 seuraavaa:

KuFu ja PAVE pistejakoon tiukassa taistossa

Harri Antikainen
Kuopio

Jalkapallon Kolmosessa pelaava iisalmelainen PAVE oli vielä kolmen ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Kauden ensimmäinen pistemenetys tapahtui Kuopiossa, kun joukkue kohtasi vieraskentällä SC KuFu-98:n. Joukkueet pelasivat tasan 1–1 (1–0).

Tasurista huolimatta PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli tyytyväinen.

– KuFu on todella kova joukkue. Me olimme ensimmäisen jakson lirissä. Uskon, ettei KuFu häviä montaakaan pistettä tällä kaudella kotonaan, Kukkonen kehui entistä seuraansa.

KuFu hallitsi siis ensimmäistä jaksoa ja Viljo Väisänen vei kuopiolaisporukan johtoon sivurajaheiton jälkitilanteesta, kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia.

Toisella jaksolla ote kääntyi enemmän vierasjoukkue PAVElle ja pelin painopiste olikin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Ansaittu kavennus syntyi 74. minuutilla, kun Riku Venäläinen ja Mika Pesonen juonivat kulmapotkun lyhyenä. Pesonen keskitti pallon takatolpalle, mistä Marko Kurikka pääsi puskemaan tasoituksen.

Maalin jälkeen KuFun peli hyytyi enemmän ja lopussa PAVEn Petri Hätisellä oli paikka tehdä ottelun voittomaali, kun hän pääsi puskemaan kulmapotkusta viiden metrin rajalta täysin vapaasti. Pusku suuntautui kuitenkin maalin yli.

– KuFu puolusti todella hyvin ja huonon ensimmäisen jakson jälkeen pitää olla pisteeseenkin tyytyväinen siitä huolimatta, että voittokin oli lähellä. Tällä kertaa onnistujiimme kuuluivat oikea laitapuolustaja Jarno Laitinen, keskuspuolustaja Petri Hätinen, sekä vaihdosta keskialueelle tullut Mika Pesonen, Kukkonen totesi.

PAVE Iisalmen kausi jatkuu kahdella vierasottelulla, sillä ensi sunnuntaina se matkustaa SC Riverballin vieraaksi, ja 8. kesäkuuta on reissu Lehmon Pallon kotinurmelle.

SC KuFu-98 - PAVE 1-1 (1-0)

PAVEn maali: 74min Marko Kurikka (Mika Pesonen)

PAVEn kokoonpano: Anssi Kauppinen (mv), Jarno Laitinen, Joona Kemppainen, Petri Hätinen, Jouni Kasurinen, Aku Tuovinen (85min Tapio Merkkiniemi), Aleksi Hartikainen (37min Mika Pesonen), Riku Venäläinen, Marko Kurikka, Jonne Räisänen (V 40min), Mikko Tervonen (C)

Vaihdossa: Heikki Korkalainen, Niko Piironen (mv), Jari Savolainen, Esa Kauppinen, Oskari Vilpponen