Arkistosta vuodelta 2019

PAVEn pistetili ei karttunut kauden kolmannessa kotiottelussa. Vierailija SC Riverball haki pisteet Sankkurilta tuloksella 1–3 (0–1).

Kotijoukkue torkkui puoliaikojen alussa ja joensuulaiset tekivät maalit heti alkuminuuteilla. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista kamppailua, mutta toisella ohjakset otti PAVE luoden paikkoja useampaan maaliin. SC Riverball vain oli paljon tehokkaampi paikoissaan.

Vain pari minuuttia oli pelattu, kun SC Riverball pääsi johtoasemaan. Vieraat saivat painetta PAVEn päätyyn ja kun palloa ei saatu siivottua, lopulta laukaus muutti suuntaa puolustajan jalasta ja pallo kaarsi putoavana maaliin – todella kehno startti keltapaidoille.

Alkuherätyksen jälkeen isännät alkoivat saada peliään paremmin kulkemaan ja pelin painopiste siirtyi toiseen päähän. Tilanteita tuli vastustajan maalille, mutta myös omassa päässä oli pari vaarallista paikkaa. Joensuulaisilla oli parinkymmenen minuutin kohdalla huippupaikka boksin sisällä mennä kahden maalin johtoon, mutta laukaus epäonnistui.

Paras PAVEn maalipaikka avaus-45-minuuttisella tuli puolen tunnin paikkeilla. Yleisö kohahti, kun Samu Vidgren pamautti vastapalloon laukauksen, joka kuitenkin tömähti pystytolppaan.

Toinen 45-minuuttinen käynnistyi jälleen heikosti. Heti alussa maalivahti Asse Martikainen vastaantulollaan torjui puolittaisen läpiajon. Paine jäi sen jälkeen kuitenkin isäntien päähän ja seuranneesta kulmapotkusta syntyi taululle sitten 0–2-lukemat 48. minuutilla. Vieraat pelasivat mainion kuvion kulmapotkuun ja boksista lähtenyt laukaus painui sisään etukulmasta.

Maalin jälkeen PAVE vei peliä ja vastustaja lähinnä vetäytyi puolustamaan. Keltapaidat loivat joukon laadukkaita paikkoja ja vihdoin 66. peliminuutilla saatiin myös tulosta. PAVE teki nopean vastahyökkäyksen vieraiden kulmapotkun jälkeen. Laitapuolustaja Simo Härkönen laittoi pitkän avauksen hyökkääjä Vidgrenille, joka jatkoi laitaa myöten ja antoi hienon korkean keskityksen taka-alueelle juosseelle hyökkääjäkollega Aleksi Hartikaiselle. Kapteenin taidokas pusku ohitti maalivahdin ja kotijoukkue ilmoittautui mukaan taistelemaan pisteistä.

Maalin myötä löytyi isännille vielä uusi vaihde. Seuraavan parinkymmenen minuutin aikana luotiin maalitilanteita lisää. Pallo saatiinkin toistamiseen maaliin 72. minuutilla, mutta tuomari hylkäsi sen maalivahtiin kohdistuneen kontaktin vuoksi. Pari minuuttia myöhemmin puolustaja Jeri Saastamoinen tykitti kulmapotkutilanteessa pelivälineen 16-rajalta ylärimaan. Näiden jatkoksi tuli vielä maalilaukauksia ja puskuja, mutta tehot jäivät valitettavasti uupumaan.

Sitten kävi klassinen ”kaveri tekee, kun et itse tee”. PAVEn vahva jakso päättyi 86. minuutilla, kun vieraiden pystysyöttö puhkaisi puolustuslinjan ja joensuulaishyökkääjä ryntäsi vapaana maalintekoon sijoittaen pallon ohi vastaan tulleen PAVE-vahdin.

Kolmannen vierasmaalin jälkeen PAVE ei enää saanut kiriä käyntiin ja loppuminuutit pelailtiin pois. Näin vieraat veivät jälleen pisteet matkassaan. Tuloksesta huolimatta kotiyleisö näki pelaavan keltapaitaisen joukkueen, joka piti palloa ja loi hyvä hyökkäyssommitelmia. Toinen puoliaika oli pallollisesti kauden parasta peliä. Palkinto jäi vielä kuitenkin puuttumaan. SC Riverball oli huomattavasti etevämpi maalipaikoissaan ja vastaavasti tiiviimpi puolustuspelissään.

Seuraavaksi on vuorossa toinen kotiottelu putkeen. Keskiviikkona 10.7. Sankkurille saapuu sarjavoitosta taisteleva JJK Jyväskylä.