Veikoille vieraspiste viileästä Puijon illasta.

PAVE teki keskiviikkona sarjakauden ensimmäisen vierasreissunsa joukkueen matkatessa Kuopion Elon Akatemian vieraaksi Puijon stadionille. Tasaväkinen vääntö päättyi lopulta 1–1-tasapeliin, kun Elon onnistui tasoittaa vieraiden johto vasta ottelun lisäajalla.

Sää oli päällisin puolin kauniin aurinkoinen, mutta lämpötila oli ottelun päättyessä jo pakkasella. Kylmyyttä täydensi navakka tuuli.

PAVE oli pirteämpi osapuoli heti aloituksesta ja paine oli isäntien päädyssä. Se palkittiin kahdeksannella minuutilla, kun Tuomas Häkkisen upea kaukoveto painui takaylänurkkaan.

tuomas häkkinen
Tuomas Häkkinen laukoi Veikkojen 1–0-osuman.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan kotijoukkue pääsi paremmin mukaan peliin ja otteet tasoittuivat. Keltapaidat puolustivat tiiviisti eikä Elo päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin asti. PAVE jatkoi toisaalta hyviä hyökkäyksiään, mutta viimeisen kolmanneksen tekeminen oli nihkeää.

Toisella 45-minuuttisella Veikoilla oli mainiot tilanteet kasvattaa johtoaan, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi laadukasta. Kun edettiin yhden maalin erolla, asetelmat olivat sitten loppua kohden tyypilliset takaa-ajavan joukkueen luodessa painetta johtavan keskittyessä puolustamaan.

Edelleen kuopiolaisten oli hankala murtaa suorilla hyökkäyksillä PAVEn puolustusta. Kerran kulmapotkussa pallo tosin pomppi maaliviivalla.

Ensimmäinen todellinen kotijoukkueen pelattu huippupaikka tuli noin 80 minuutin kohdalla, mutta Niko Piironen torjui puolittaisen läpiajon.

Mutta niinhän siinä lopulta kävi, että aivan voittoon asti ei Veikkojen ilta kantanut, sillä Elo/Akatemia tasoitti viime hetkellä lisäajan toisella minuutilla. Keskitys laidalta tavoitti maalin edessä Jesse Haarasen, jonka hyvä ohjaus painui maalin nurkkaan.

Huhtikuussa pelattu treeniottelu päättyi Elo/Akatemialle luvuin 5–2, joten nyt nähtiin Veikoilta selvä petraus ja vieraspiste maistui. Tapahtumiin nähden tulosta voi pitää oikeutettuna.

– Pelasimme vahvan ottelun. Etenkin avausjakso oli meiltä hyvä. Ilahduttaa erityisesti se, että toteutimme omaa harjoiteltua pelitapaamme ja se toi tulosta. Tästä on hyvä jatkaa, tuumasi valmentaja Jussi Kukkonen.

PAVE on aloittanut sarjan nyt kahdella tasapelillä. Avausvoittoa haetaan seuraavaksi perjantaina 17.5. kotona Kankaalla, kun vieraaksi saapuu KJK.