PAVE nappasi vihdoin voiton kahden tasapelin jälkeen. Joukkue jatkaa ilman tappioita.

Veikkojen kauden avausvoitto Nelosessa näki päivänvalon perjantaina aurinkoisella ja lähes paahteisella Kankaan kentällä, kun Kuopion Jalkapallokerho kaatui maalein 3–1 (1–1).

PAVE on kunnostautunut salamamaaleissa kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Edellisessä vieraspelissä johtomaali pamahti kahdeksannella minuutilla, ja tällä kertaa isännät menivät johtoon jo toisella minuutilla, samoin kuin kotiavauksessa.

Pallo pelattiin 16-rajan tuntumassa vasemman laidan wingbackin tontilla operoineelle Erkka Kattaiselle, jonka tarkka kuti vyöryi alanurkkaan.

KJK tuli tasoihin 38. minuutilla. PAVElle tuli hyökkäyksessään pallonmenetys ja kentän keskusta oli tyhjillään, minkä KJK hyödynsi nopealla vastaiskulla omaksi hyökkäyksekseen. Viljami Mustonen täräytti lukemat 1–1:een. Se tuli myös taukolukemiksi.

Keltapaidat ratkaisivat pelin kahdella nopealla osumalla tunnin paikkeilla. Ensin 59. minuutilla juuri kentälle hyökkäykseen vaihdettu Vladimir Repnitsyn päätti laitanousunsa maalilaukaukseen. Ja heti perään 60. minuutilla toppari Miska Lappalaisen hieno kaukoveto lähes 30 metristä painui maalin nurkkaan.

Lopussa vieraiden kavennusyritykset kilpistyivät iisalmelaisten vahvaan puolustukseen. Myös maalivahti Niko Piironen jatkoi varmoja otteitaan torjuen muun muassa komeasti KJK:n vaarallisimman tilanteen loppuminuuteilla, kun kertaalleen hyökkääjä pääsi murtautumaan nokikkain läpi.

Hallinnan suhteen tasainen kamppailu meni isännille etenkin tiiviimmän puolustuspelin vuoksi. Hyökkäyspäässä joukkue olisi voinut olla vielä tehokkaampikin. Joka tapauksessa PAVE petrasi jälleen otteitaan selvästi, sillä talvella KJK vei keskinäisen treenipelin maalein 6–2.

Valmentaja Jussi Kukkonen olikin tyytyväinen joukkueen esitykseen:

– Kiva katsoa miten hyvin pystymme joukkueena puolustamaan myös pelin vaikeat hetket. Oli hieno voitto, jonka meidän pelaajat ansaitsivat.

Seuraavaksi Veikot matkustaa vieraspeliin Outokumpuun OuPan vieraaksi keskiviikkona 22.5.