Arkistosta vuodelta 2018

PAVE pääsi juhlimaan mestaruuttaan jo viikkoa aiemmin, mutta virallisesti kausi saatiin päätökseen lauantaina Sankkurilla, kun viimeisessä ottelussa vastassa oli pronssisijan napannut kuopiolainen AC BARCA. Sijoitusten kannalta merkityksettömästä kamppailusta kirjattiin tasapeli 3–3 (2–0).

Kun suurempaa panosta ei enää ollut, mm. kokoonpanon vaihtoruletti pyöri vapaammin. Kaudella torjuntavastuun jakaneet maalivahdit Joonas Piippo ja Asse Martikainen pelasivat ottelun puoliksi.

Ensimmäinen puoliaika oli isänniltä hyvää peliä, mikä tuotti runsaasti maalipaikkoja. PAVE hallitsi ja teki kaksi maalia, mutta useampaankin oli mahdollisuus.

Pelikellon käydessä 20. minuuttiaan Piippo antoi maalipotkun korkeana ja laidalla Simo Kokkonen liippasi pallon eteenpäin Jamil Jammolle, jonka mainio syöttö linjan selustaan vapautti Simo Rothin karkumatkalle boksiin. Matala laukaus ohitti vastaan lähteneen maalivahdin ja PAVE siirtyi 1–0-johtoon.

2–0-maali syntyi kellon raksuttaessa 38. minuuttiaan. Tällä kertaa Kokkosen laitapakin tontilta lähettämä pitkä avaus putosi Rothille 16-rajan paikkeille ja PAVE-hyökkääjä nosti pallon yli vastassa olleen maalivahdin. Maalin myötä Rothin kauden saldoksi kirjattiin 15 osumaa.

Avauspuoliajalla AC BARCAn vaaralliset tilanteet olivat vähissä, mutta kertaalleen pusku laitavapaapotkuun tömähti tolppaan. Muuten PAVE-vahdille ei kertynyt paljon töitä. Kaikkiaan ottelu oli hyvin isäntien hyppysissä.

Toisen puoliajan alussa asetelmat muuttuivat pian. Keltapaitojen otteet hieman herpaantuivat ja vastustaja näytti kyntensä iskien lyhyessä ajassa tasoihin. Ensin 52. minuutilla AC BARCA riisti pallon hyökkäyspäässään ja matala keskityspallo tavoitti maalille liukuneen kanssapelurin, eikä Martikaiselle jäänyt mahdollisuuksia pysäyttää palloa. Viisi minuuttia myöhemmin puolustuksen pallon siivous epäonnistui, kun pallo tuli suoraan BARCA-pelurille 16-rajan ulkopuolelle ja hän sai kuin lahjana nostaa pelivälineen tyhjään maaliin.

Nopeiden maalien kautta vierasjoukkue sai uuden vaihteen päälle ja samalla isäntien peli haki uomiaan. Tilanteet aaltoilivat hetken molemmissa päädyissä: tunnin paikkeilla Simo Kokkosen viime hetken vedon blokkaus esti vieraiden johto-osuman ja vähän myöhemmin puolestaan PAVElla oli pari paikkaa siirtyä takaisin johtoon, mm. vapaapotku kilpistyi yläputkeen.

Sitten 78. peliminuutilla AC BARCA lähetti keskialueelta vapaapotkunsa korkeana boksiin, jossa pallo osui sitä tavoitelleen pavelaisen käteen. Tuomiona tietysti pallo pisteelle, ja vierasjoukkue oli noussut nyt jo 2–3-johtoon.

Viimeiselle kympille kuitenkin kotijoukkue järjesti vielä vahvan loppukirin. Hyviä maalitilanteita ehti mennä jo kolme kappaletta, ennen kuin viimein 85. minuutilla tärppäsi. Anssi Lipponen antoi kulmapotkun, joka tuli taka-alueelle Samuli Laitiselle. Kuopiolaispelaaja torjui vedon maalin edessä, mutta Miika Riihola tykitti paluupallon maalin kattoon. Riiholan kauden maalisaldo oli näin seitsemän osumaa.

Kovasti PAVE yritti vielä hakea voitto-osumaakin, mutta aika loppui kesken, vaikka yksi hyvä sauma avautui aivan lisäajan lopussa.

Näin tuloksena vaiheikkaasta kamppailusta oli tasapeli, ja PAVEn kausi päättyi 15 tappiottoman ottelun putkella. Muutenkin kauteen mahtui 15 voiton lisäksi vain kaksi tasapeliä ja yksi ainoa tappio. Sarjataulukossa mestareiden pistesarake näyttää 47 pistettä.