Arkistosta vuodelta 2015

Torstaina PAVE matkusti Kuopion Kurkimäkeen kohtaamaan paikallisen Kisan. Iisalmelaiset ottivat kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun sarjapisteet lähtivät vierailijan mukaan 0–1 (0–1) -tuloksella.

Ottelu oli tasainen, mutta PAVE onnistui luomaan enemmän maalipaikkoja, joista yhdestä ratkaisijaksi noussut Jeri Saastamoinen ampui ottelun ainoan maalin. Maalivahti Petri Ekholm pelasi taas hyvän ottelun, mistä palkintona oli nollapeli.

Viiden minuutin kohdalla Ekholm poimi KuKin vaarallisen kudin ja pian tämän jälkeen PAVElla oli kolme oivaa maalipaikkaa toisessa päässä. Lähimpänä maalia oltiin 20. minuutilla, kun Aleksi Hartikainen murtautui sivulta 16-alueelle, mutta sijoitus osui tolppaan ja KuKi-vahti torjui paluuvedon.

Reilu vartti myöhemmin PAVE sitten onnistui hyvällä hyökkäyskuviolla. Rajaheiton jälkeen Tapio Merkkiniemi laittoi oikealta korkean syötön toiseen laitaan 16-alueen taka-alueelle, mistä Hartikainen palautti pallon yhdellä kosketuksella takaisin oikealle maalin eteen, jonne laitapakki Saastamoinen oli noussut ja hän laukoi pelivälineen verkkoon.

KuKi hallitsi enemmän palloa toisella puoliajalla, mutta PAVE puolusti joukkueena hyvin. Vierailija onnistui toisaalta myös luomaan omat maalipaikat, kaksi toisen puoliajan selvää tekopaikkaa karkasi kuitenkin yli maalin eikä johtoa saatu kasvatettua turvallisemmaksi. KuKi ei löytänyt keinoa keltapaitaisten tiiviin puolustuksen ohittamiseen kuin kerran, kun noin tunnin kohdalla hyökkääjä karkasi keskeltä läpi. 16-rajalle vastaan tullut Ekholm teki kuitenkin hienon lähitorjunnan.

Iisalmelaisten voitto pohjautui tällä kertaa vahvaan puolustuspeliin. Vaikkei hyökkäyspeli ollut ihan parhaimmillaan, maalipaikkoja luotiin silti useampaankin maaliin. Reissuun oli saatu hyvä poppoo, sillä PAVElla oli käytössään vaihtopelaajia kotijoukkuetta selvästi enemmän.

PAVEn kevätkierroksen päättää perjantain 3.7. kotiottelu Haukiniemellä Rautavaaran Raikua vastaan.