Arkistosta vuodelta 2008

Tämänkertainen PAVEn pelimatka suuntautui AC Kajaanin vieraaksi. Ottelupaikkana oli Kajaanin kuplahalli, josta löytyy hyvänkokoinen hiekkakenttä. AC Kajaani on yksi Kolmosen pohjoislohkon nousijasuosikkeja.

Ensimmäinen jakso sujui PAVElta varsin pirteän pelin merkeissä. Joukkue toimi joukkueena hyvin ja kajaanilaiset pysyivät hyvällä puolustuspelillä varsin hyvin aisoissa. Tosin erikoistilanteissa PAVE oli hätää kärsimässä.

PAVE aloitti maalinteon 22. minuutin kohdalla. AC Kajaani purki kulman jälkitilanteessa pallon keskialueelle, missä Jouni Kasurinen otti pelivälineen haltuunsa. Kasurinen pisti tarkan syötön yli vastaan tulevan puolustuksen, jonka läpi runnoi myös Toni Heiskanen. Toni pääsi läpi eikä erehtynyt vaan ampui pallon nurkkaan ja vierasjohdoksi 0–1. Tuota maalia jo edelsi Riku Venäläisen läpiajo, mutta siinä AC Kajaanin georgialaismaalivahti oli tarkkana.

AC Kajaani tasoitti pelin, kun peliä oli käyty 39 minuuttia. Kulman jälkitilanteesta pääsi kajaanilaispelaaja ampumaan pallon maaliin. Tilannetta edelsi PAVEn pelaajien huono puolustaminen, sillä pallo pyöri rangaistusalueen sisällä pitkään ja kulmapotkun lähtiessä oli miehiä vapaana.

Vain minuutti tuosta, kun Jonne Räisänen vei PAVEn uudestaan johtoon. Toni Heiskanen avasi pitkällä syötöllä ja Räisänen punnersi pakin kanssa voittaen lopulta pallon vetopaikkaan. ”Mane” jatkoi siitä mihin lopetti 16.2. ennen loukkaantumistaan. Tuolloin helmikuussa hän teki saksarilla maalin PK-37:n verkkoon ja nyt näimme jälleen akrobaattisen suorituksen, kun ”Mane” ampui korkealta sivulta pallon ylänurkkaan. Katsokaa video – upea maali! Hieno oli siis paluu kentälle polvivamman jälkeen.

Toinen jakso ei sujunut PAVElta ihan yhtä hyvin. Muutamia tilanteita kuitenkin keltaiset saivat rakennettua, mutta peliä hallitsi AC Kajaani. Avaavat syötöt karkailivat vastustajalle ja tämähän tarkoittaa ylimääräistä, väsyttävää juoksemista puolustussuuntaan. Jo neljännellä minuutilla sai AC Kajaani vapaapotkun aivan 16-rajan tuntumasta. PAVElle tuli pientä kommunikointivirhettä muurin teossa ja kajaanilaispelaaja pääsi ampumaan pallon takanurkkaan ja tilanteeksi 2–2. Toki veto oli hyvä, mutta myös omat pelaajat peittivät maalivahti Pasi Tenhusen näköyhteyden palloon.

Tuosta kului vain muutama minuutti, kun AC Kajaani hyökkäsi vasemmalta. PAVEn pelaajat olivat hyvin mukana, mutta laukauksen peittäminen oli huonoa. AC Kajaani siirtyi 3–2 johtoon.

PAVE sai rangaistuspotkun, kun peliä oli käyty 60 minuuttia. Marko Kurikka kaadettiin alueen sisällä ja pilkkua asettui ampumaan Riku Venäläinen. Yleensä pomminvarma rankinampuja nyt kuitenkin laukoi pallon maalivahdin ulottuville. Riku ei kuitenkaan vielä menettänyt rankkikorttia, sillä alla on niin monta onnistunutta suoritusta.

PAVE punnersi kuitenkin pelin vielä tasoihin. Kentän paras pelaaja tänään, Toni Heiskanen, vapautti Marko Kurikan puolittaiseen läpiajoon. ”Jörri” harhautti puolustajan, taidokkaasti katsoi maalivahdin liikkeen ja huomasi etukulman olevan auki. ”Jörri” ampui ottelun viimeisen maalin. Peliä oli tuolloin käyty 80 minuuttia.

Loppulukemat olivat siis 3–3. Pari turhauttavaa maalia PAVE laski, mutta toivottavasti oman alueen siivoaminen opitaan tämän päivän jälkeen. Toni Heiskanen pelasi kokeilumielessä topparia ja oli siinä hyvä. Puolustamisen lisäksi hän oli mukana kaikissa PAVEn maaleissa.

AC Kajaani – PAVE 3–3 (1–2)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Joona Kemppainen, Jouni Kasurinen, Toni Heiskanen, Jarno Laitinen, Riku Venäläinen, Marko Kurikka, Mikko Tervonen (C), Heikki Korkalainen, Aku Tuovinen, Jonne Räisänen

Vaihdosta: Tapio Merkkiniemi, Henry Luimula, Oskari Vilpponen