Iisalmen Sanomat 9.8.2008:

Fabio ratkaisi jälleen voiton PAVE:lle

Jorma Ylönen
Kuopio

PAVE:lla oli tuttu ratkaisija, kun iisalmelaisjoukkue kukisti KuFun Kolmosen pelikauden kolmannen kierroksen avausottelussaan eilisiltana Kuopiossa. Vaihtopelaajana kentälle toisella puoliajalla kirmannut brasilialainen Fabio de Santana niittasi PAVE:lle 3-1 (2-1) -voittomaalin, kun kymmenkunta minuuttia oli ottelua jäljellä.

– Vaihdot onnistuivat tässä pelissä nappiin, iloitsi PAVE-luotsi Jussi Kukkonen.

De Santana ratkaisi myös edellisessä pelissä voiton PAVE:lle. Silloin maali syntyi aivan viime hetkillä toisin kuin KuFun kaadossa.

Edelliset KuFun ja PAVE:n keskinäiset ottelut olivat äärimmäisen tasaisia, sillä toukokuussa pisteet tasattiin maalein 1-1 ja heinäkuussa PAVE väänsi niukan 1-0 voiton. Nyt PAVE ansaitsi kahden maalin voittonsa, sillä etenkin ensimmäisellä puoliajalla se loi KuFua enemmän maalintekopaikkoja.

– Toisella puoliajalla puolustuspelimme parani, Kukkonen tuumi.

Ensimmäinen puoliaika oli aikamoista hurlumhei jalkapalloa. Koko päivän taivaalta vuolaana valunut vesisade teki Rauhalahden nurmikentän vetiseksi ja liukkaaksi. Siitä seurasi, että peliolosuhteet olivat erittäin vaativat ja raskaat. Kentällä nähtiin paljon pallon menetyksiä ja harhasyöttöjä.

PAVE aloitti pelin räväkästi ja jo kuudennella minuutilla Aleksi Hartikainen pukkasi, mutta pallo tömähti tolpan alaosaan. Pari minuuttia myöhemmin Riku Venäläinen ampui 30 metristä upean kudin, joka upposi KuFun maalin yläkulmaan: 1-0 PAVE:lle. Toisella puoliajalla Venäläinen jouduttiin vaihtamaan kentältä selkävaivan vuoksi.

– Riku pelasi siihen asti hyvin, kunnes selkä kramppasi, Kukkonen kehui.

Parikymmentä minuuttia oli pelattu, kun Asko Heikkinen ampui KuFulle 1-1 tasoituksen. Kuti painui alakulmaan, eikä PAVE:n maalivahti Pasi Tenhunen mahtanut sille mitään. Maalia edelsi PAVE-puolustuksen harhailu omalla rankkarialueella.

Ennen taukoa PAVE:n Petri Hätinen puski kulmapotkusta ylärimaan. Toni Heiskanen sen sijaan sai pallon maaliin 15 minuuttia ennen taukovihellystä, kun hän latasi irtopallon verkon perukoille.

PAVE:n voiton arvoa nostaa se, että joukkue pelasi toisen puoliajan puolesta välistä lähtien yhden vajaalla. Jonne Räisänen joutui suihkuun kahdella varoituksella.

Sc KuFu-98 - PAVE 1-3 (1-2)

PAVEn maalit: 5min 0-1 Riku Venäläinen (Jonne Räisänen), 28min 2-1 Toni Heiskanen (Marko Kurikka), 78min 3-1 Fabio de Santana (Toni Heiskanen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Jarno Laitinen, Joonas Risto, Petri Hätinen (V 19min), Toni Heiskanen, Esa Kauppinen, Aleksi Hartikainen (58min Mika Pesonen), Aku Tuovinen, Marko Kurikka (V 75min), Jonne Räisänen (V 48min, V 65min), Riku Venäläinen (Fabio de Santana (V 87min))

Muut vaihdossa: Anssi Kauppinen, Niko Piironen, Heikki Korkalainen, Tapio Merkkiniemi