Arkistosta vuodelta 2020

PAVEn Kolmosen alkusarja päättyi tappioon keskiviikkona Jyväskylässä, kun JPS vei voiton selkein lukemin 4–0 (1–0) lähes helteisessä Viitaniemen montussa pelatussa kamppailussa.

Iisalmelaisten leirissä pelistä osattiin odottaa haasteellista, kun otteluun jouduttiin erittäin kapealla kokoonpanolla. Kun farmijoukkue LaPa-95:n avut lasketaan mukaan, mukana oli yksi tervekuntoinen varsinainen vaihtopelaaja. Pelaajia jouduttiin laittamaan vieraammille pelipaikoille, mutta toisaalta nyt vastuuta ja näyttöpaikkoja oli tarjolla taas uusille miehille. Lopussa hyökkäykseen kirmasi myös varamaalivahti Niko Piironen, joka muuten viimeksi teki saman tempun kauden 2008 Kolmosessa.

Vieraat olivat hyvin pelissä mukana ensimmäisen jakson lopulle asti. Jakso oli tasaista peliä ja pallo pyöri molemmissa päädyissä. Alkuminuuteilla nuori Eetu Marin murtautui laidalta puolittaiseen läpiajoon boksiin ja puolustaja kaatoi hänet. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa mitään rikkomusta ja peli sai jatkua. Puolen tunnin kohdalla JPS:n maalivahti sylki eteensä Anssi Lipposen laukauksen ja paluupallossa oli LaPa-laina Jesse Pulkkinen, jonka jatko meni hieman ohi.

Jakson loppua kohti mentäessä pallon hallinta alkoi siirtyä isännille, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Sitten 40. minuutilla JPS meni onnekkaasti johtoon, kun iisalmelaispelaaja pyrki katkaisemaan keskityksen mutta ohjasikin pallon vahingossa omaan verkkoon. Näin kotijoukkue sai taukojohdon.

Tasoitusta hakeakseen PAVE pyrki toiselle jaksolle nostamaan miehitystä ja muuttamaan prässiään ylemmäksi, mikä sitten osaltaan johti jakson alussa kahteen nopeaan takaiskumaaliin. Heti ensimmäisellä minuutilla Asse Martikainen pelasti vastaantulollaan puolittaisen läpiajon. Mutta sitten 51. minuutilla JPS:n hyökkääjä karkasi puolesta kentästä yksin irti ja sijoitti torjunnan kautta tilanteeksi 2–0. Ja vain kolme minuuttia myöhemmin peli alkoi saada jo sinettinsä JPS:n pelaajan karattua taas läpi ja laittaen taululle lukemat 3–0.

Kotijoukkueella oli juoksuttaa täysi rivi vaihtomiehiä, kun taas vierailija alkoi väsyä loppua kohti mentäessä. Muutama paikka oli vieraillakin rikkoa kuparinen. JPS:n maalivahti venytti komean torjunnan Aleksi Hartikaisen laukaukseen ja hetki myöhemmin kulmapotkussa LaPasta lainassa olleen Sakke Lyyran kuti viuhui läheltä yli. Paikkansa oli myös Jeri Saastamoisella, jonka napakka veto boksin sisältä suuntautui vähän ohi yläkulman.

Kun vieraat eivät saaneet avausmaaliaan, kotijoukkue kaunisteli sitten vielä kakun kuorrutusta 89. minuutilla. Syötön katko alakerrassa kostautui ja nopea murtautuminen 16-alueelle tuotti maalipaikan eikä jyväskyläläispelaaja erehtynyt niitaten loppulukemat 4–0.

Vastustaja oli kiistämättä parempi ottelussa ja voitto meni oikeaan osoitteeseen, vaikka kenttätapahtumat numeroita tasaisempia olivatkin. Ottelu ratkesi toisen jakson alun kahteen nopeaan maaliin, eikä sen jälkeen siipirikkoiset vieraat saaneet enää kunnon kiriä aikaiseksi.

Voitto oli isännille arvokas monellakin tapaa, sillä sarjajärjestelmän erikoisuuden vuoksi joukkueet kohtaavat loppusarjassa uudestaan Jyväskylässä eikä JPS:ää näin ollen päästä mittaamaan Iisalmessa, mikä tietysti antaa jyväskyläläisille suuren edun keskinäisessä kilpailussa.

Alkusarja on nyt pelattu. PAVE on lohkon viimeisenä viidellä tasapelipisteellään, kaksi pistettä edellä on JPS. Lohkon viisi viimeistä joukkuetta AC BARCA, LehPa, Warkaus JK, JPS ja PAVE muodostavat alemman loppusarjan, jossa kaikki pelaavat kerran toisiaan vastaan. Koti- ja vieraspelejä tulee molempia kaksi joka joukkueelle. Kaikki alkusarjan pisteet jäävät voimaan. Ottelut jatkuvat perjantaina 28.8., jolloin PAVE pelaa kotona Warkaus JK:ta vastaan.