Arkistosta vuodelta 2020
pusku
JPS - PAVE 19.8.20: Sakari Paavola pallontavoittelussa

Perjantaina keltapaidat matkaavat kauden viimeiseen vierasotteluun Jyväskylään, jossa Viitaniemen montussa on vastassa alemman loppusarjan jumbokamppailussa JPS.

Joukkueet kohtasivat samalla kentällä kolme viikkoa sitten alkusarjan viimeisessä pelissä. Tuolloin isännät veivät voiton selvin lukemin 4–0 (otteluraportti). Merkillisen sarjasysteemin vuoksi loppusarjan ”uusintamatsissakin” JPS saa suuren edun, kun ottelu pelataan jälleen heidän kotikentällään.

JPS lähtee peliin kolmen pisteen etumatkalta. Pisteitä sillä on yhdeksän PAVEn kuutta vastaan. Kyseessä on siis ns. kuuden pisteen ottelu. Mikäli PAVE ottelun häviää, sijoittuminen sarjan viimeiseksi varmistuu. Voitolla iisalmelaiset taistelevat vielä paremmasta sijasta.

tilanne
Alemman loppusarjan tilanne 10.9.20

Viime lauantaina PAVE hankki vieraspisteen 2–2-tasapelillä Kontiolahdelta LehPaa vastaan. Ottelu katkaisi kahden ottelun maalittoman tappioputken, kun Jari Leinonen ja Simo Härkönen kunnostautuivat maalinteossa. Voittokin oli jälleen niin lähellä, mutta taskuun jäi taas yksi tasapeli lisää. Kauden avausvoittoa on nyt jahdattu 11 ottelun verran, saldona jahdista kuusi tasapeliä ja viisi tappiota.

Alkusarjassa toiseksi viimeiseksi kahden pisteen erolla iisalmelaisiin tullut JPS on startannut alemman loppusarjan kahdella tasurilla. JPS haki lauantaina 1–1-tasapelin vieraista AC BARCAlta ja sitä ennen pelasi kotonaan 0–0 LehPan kanssa. Alkusarja päättyi voitolla PAVEsta, joten jyväskyläläisillä on alla kolmen pelin tappioton putki.

Tilastot ovat vahvasti isäntien puolella. Joukkueet ovat kohdanneet Kolmosessa kolmasti ja JPS on voittanut jokaisen pelin selvin luvuin, vaikka pelit ovat ehkä olleetkin kenttätapahtumiltaan numeroita tasaisempia. Veikot lähtevät tässä valossa haastajina perjantain peliin, mutta ottelusta on varmasti odotettavissa kova taistelu.

Edellisessä kohtaamisessa ensimmäinen jakso oli tasaista taistoa, kunnes JPS meni onnekkaasti omalla maalilla johtoon juuri ennen taukoa. Toisen jakson alkuun syntyi kaksi nopeaa osumaa, mikä tappoi pelin ja loppu olikin jo enemmän pelailua. Keltapaidoilla oli tukku hyviä maalipaikkoja, jotka kuitenkin suuntautuivat ohi maalin tai hyvin pelanneen maalivahdin hyppysiin.

Kokoonpano on käynyt viime otteluissa kapeaksi, mutta nyt jalkeilla on taas hyvä miehitys pitkä arkipäivän pelimatka huomioiden. Muutama muutos on tapahtunut LehPa-peliin nähden. Mukaan tulevat Aleksi Hartikainen, Miika Riihola ja Pele Koljonen.

Sivussa työkuvioiden vuoksi ovat Henri Junnikkala, Toni Nousiainen, Jakkrit Tai Ngern ja Niko Piironen. Jeri Saastamoinen kärsii vielä pelikieltoaan tämän ottelun. Miro Luoma puolestaan on armeijan leivissä. Sairastuvalla ovat loukkaantumisten vuoksi edelleen pitkäaikaispotilaat Niklas Innanen ja Miika Luoma.

▶ Ottelusta on taas tulossa jonkinmuotoista tilannepäivitystä PAVEn Twitter-tilin kautta. Muista seurata!