Arkistosta vuodelta 2006

Petri Hätinen ja Juha Roth siirtyvät PAVEen. Aku Tuovinen jatkaa keltaisessa paidassa.

Iisalmen Sanomat 11.12.2006:

Petri Hätinen siirtyy Kingsistä PAVEen

Jani Haanketo
Iisalmi

Jalkapalloilun Kolmosessa pelaava PAVE Iisalmi on ollut aktiivinen syksyn siirtomarkkinoilla. Viikonlopun aikaan seura teki kolme uutta pelaajasopimusta, kun Petri Hätinen, Juha Roth ja Aku Tuovinen liittyivät joukkueeseen.

Hätinen kuului viime kaudella kuopiolaisen Kingsin vakiomiehistöön ja teki topparin paikalta neljä maalia. 26-vuotias Hätinen on pelannut aikaisemmin PAVEssa, SiPS:ssä ja KuFussa.

– Hätisestä oli kiinnostunut moni Kakkosen seura ja yksi Ykkösen seurakin, mutta hän valitsi PAVE:n johtuen mm. opiskelujen alkamisesta tammikuussa. PAVE on Petrille jo ennestään tuttu seura, sillä muutama vuosi sitten hän pelasi syyskierroksen seurassa.

– Hätinen tuo joukkueeseemme johtajuutta. Hän on asenteltaan täysin tinkimätön pelaaja ja vaatii samaa pelikavereiltaan. Kun syksyllä listasin pelaajia jotka halusin joukkueeseeni, niin Hätisen nimi oli ensimmäisenä listalla, iloitsee PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen sopimuksen syntymistä.

Hätinen lupaa tulla PAVEn paitaan tosimielellä.

– En todellakaan tule Iisalmeen jäähdyttelemään. Yritän auttaa joukkuettani parhaani mukaan esimerkilläni ja kovalla peliasenteella, lupaa Hätinen.

Juha Roth, 40, on tuttu kärkimies kaikille Iisalmen jalkapalloihmisille. Viime kauden Roth pelasi PK-37:n reservijoukkueessa.

– Roth tuo liikkuvuutta hyökkäyspeliimme. Hän hakee hyvin itselleen tilaa kentällä, ja uskon, että keskikenttämme osaa hyödyntää tämän liikkeen, Kukkonen ennustaa. Aku Tuovinen, 32, kuului jo viime kaudella PAVEn runkomiehiin. Hänen harjoittelun alku tulee viivästymään tammikuussa tapahtuvan nilkan operoinnin johdosta, mutta Kukkonen toivoo hänen ehtivän hyvään kuntoon ennen sarjan alkua.

– Tuovinen vastasi viime vuonna pitkälti meidän kulmapotkujen antamisesta ja teimme hänen kulmapotkuistaan ison läjän maaleja. Ei riitä, että on hyvät jatkajat maalilla – kyllä pallon pitää tulla myös sovittuun paikkaan ja sovitulla voimalla, tietää Kukkonen.

Kukkonen on todella tyytyväinen seuran toimintaan tällä hetkellä.

– Kolmonen on ensi kesänä kova sarja, joka vaatii vahvistuksia. Minulla oli kolmen uuden kuopiolaisen vahvistuksen hankkimiseen mahdollisuus ja ne olen saanut. Tyytyväinen olen, että lähes kaikki viime kauden pelaajista saatiin pysymään joukkueessa.

– Nyt ollaan saatu oikeille pelipaikoille oikeanlaisia vahvistuksia, ja uskon joukkueen pystyvän haastamaan kenet tahansa Kolmosessa ensi kaudella, Kukkonen toteaa tyytyväisenä.

Arkisto (uutiset)