Arkistosta vuodelta 2021
pelikuva
Pohjoissavolaista yhteistyötä - PAVE ja Raiku tekivät farmisopimuksen. Kuvan ottelu Raiku-PAVE vuodelta 2017.

PAVE ja Rautavaaran Raiku ovat solmineet Palloliiton farmisopimuksen kaudelle 2021. Sopimuksen myötä PAVEn pelaajat voivat pelata Raikun riveissä tulevalla kaudella.

Raiku on iisalmelaisille hyvinkin tuttu vastustaja menneiltä vuosilta, ja vihreässä peliasussa on nähty myös PAVEssa pelanneita pelaajia. PAVE väänsi aikanaan Raikun kanssa tiukkoja taistoja Nelosessa ja Viitosessa. Nyt seurat yhdistävät voimansa ensi kertaa farmiyhteistyön merkeissä.

Palloliiton farmisopimus mahdollistaa ylemmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen pelaajien siirtymisen alemman tason joukkueen otteluihin. Toisin kuin takavuosina Itä-Suomen piirin oman farmisäännöstön puitteissa, alemmasta seurasta eivät sen pelaajat voi nykyisin siirtyä ylempään farmisopimuksen nojalla.

PAVEn ja Lapinlahden Pallo-95:n edustusjoukkueet tekivät farmiyhteistyötä kahdella edellisellä kaudella. Seuroilla on myös sitä aiemmin ollut samanlaista yhteistyötä. Tänä vuonna tilanne muuttui siten, että lapinlahtelaisten oma pelaajarinki on riittävän suuri, jolloin sopimukselle ei siltä osin ollut enää tarvetta. Seurat kuitenkin voivat tehdä yhteistyötä kauden aikana muilla tavoin.

Raiku pelaa Idän Viitosen A1-lohkossa. Samassa lohkossa ovat mukana myös LaPa sekä Harte, JuPS, JuPy, KiuPa ja SiPS. Sarja starttaa toukokuussa.

Tsemppiä kauteen Rautavaaralle sekä Lapinlahdelle!

Arkisto (uutiset)