Arkistosta vuodelta 2021

Veikot saavat kolme tärkeää jatkosopimusta, kun Simo Kokkonen (27), Asse Martikainen (22) ja Sakari Paavola (21) nähdään joukkueen riveissä myös kaudella 2021.

kolmikko

Kolmikolla on jo usean vuoden kokemus PAVEn riveistä, sillä kaikki pelasivat ensimmäiset pelinsä Veikoissa kaudella 2016, kun he esiintyivät keltapaidassa farmisopimuksen puitteissa. Myöhemmin he siirtyivät joukkueen varsinaisiksi pelaajiksi, joten heidät on nähty Veikkojen riveissä nyt jo viisi kautta putkeen. Yhteensä heillä on keltanutussa 136 pelattua sarjaottelua. Kaikki kolmikosta olivat tietysti myös nostamassa joukkuetta Kolmoseen voitokkaalla Nelosen kaudella 2018.

PAVElla on nyt 22 uutisoitua sopimuspelaajaa (linkki joukkuesivun pelaajalistalle).

 

Simo
Simo Kokkonen jatkaa keltapaidassa 2021 (vas. kuva Saija Tenhunen)

🟡Simon rooliksi on muodostunut laitapelaaja, oikea tai vasen laita aina puolustajasta hyökkääjään asti, aina joukkueen tarpeen mukaan, mikä kuvastaa hyvin miehen omistautumista joukkueen eteen. Jalkapalloura alkoi 7-vuotiaana PK-37:ssä, josta hän siirtyi sitten keltapaitoihin kaudella 2017.

– Pelaajana omiksi vahvuuksiksi näkisin pelitilannekovuuden, molempijalkaisuuden ja nopeuttakin löytyy vielä jonkun verran. Ehkä suurin kehityksen kohde on pelin sisällä reagointi, mikä voisi olla nopeampaa. Myös viimeistelyyn pitäisi saada malttia lisää.

Monella tavalla hankalasta edelliskaudesta löytyi myös positiivisia asioita.

– Positiivisena kuitenkin jäi mieleen taisteluilme peleissä. Kaikki raatoivat rinnassa olevan logon eteen, se nyt ei vaan konkretisoitunut valitettavasti pisteiden muodossa. Myös joukkuehenki säilyi mielestäni hyvänä tuloksista huolimatta.

Simon toiveissa on tietenkin tuloksellisesti parempi kausi. Tasapelit täytyy kääntää tehokkaammin voitoiksi.

– Valmistautuminen on ainakin toistaiseksi Iisalmessa sujunut mukavasti harjoittelun osalta. Tulemme varmasti näkemään juoksuvoimaisen joukkueen ensi kaudella. Nämä lähtökohdat huomioon ottaen fiilis on hyvä tällä hetkellä.

– Haluan pystyä nauttimaan enemmän lajin tarjoamista hetkistä ja olisihan se kiva saada joku muu numero kuin 0 henkilökohtaiseen maalisarakkeeseen, Simo pohtii omia tavoitteitaan kaudelle.

Vaikka jalkapallo lohkaisee suuren osan vapaa-ajasta, muutkin lajit ovat lähellä sydäntä.

– Kaikenlaiset maila- ja pallopelit kiinnostavat sekä olen piinkova penkkiurheilija, mies kertoo futiksen ulkopuolisista kiinnostuksen kohteistaan.

– Simo on yritteliäs ja nopea pelaaja, joka treenipelien perusteella ymmärtää hyvin, kuinka liikkua joukkueen mukana. Tuleva pelipaikka löytynee laitahyökkääjän tontilta, valmentaja Jussi Kukkonen kertoo.

 

Asse
Veikkojen vahtina nähdään jälleen Asse Martikainen (oik. kuva Saija Tenhunen)

🟡Maalivahti Asse on vartioinut Veikkojen verkkoa 54:ssä sarjapelissä. Viime vuonna hän oli todella isossa roolissa pitäen joukkueen otteillaan mukana useassa kamppailussa. Mies pelasi kaikki 13 kauden ottelua joukkueen maalilla.

– Minähän itse asiassa aloitin jalkapallon PAVEn junioreissa 2007, joten tässä on ikään kuin ympyrä sulkeutunut. Valmentajana taisi olla ainakin jossain otteessa Tuovisen Hannu ja Jussi taisi valmentaa tuolloin vanhempaa ikäluokkaa. Pari vuotta tuon jälkeen siirryin Pallo-Kerhoon, jossa meni vajaa kymmenen vuotta, niistä melkein puolet edustusjoukkueessa. 2018 taidettiin tehdä sopimus takaisin PAVEen, Asse muistelee tähänastista jalkapalloilijan taivaltaan.

Pelipaikaksi vakiintui maalivahti jo vuosia sitten, mutta PAVEn junioreissa Asse viiletti vielä välillä myös hyökkääjänä.

– Vahvuuksina ovat varmaan lähitorjunnat, pelin ohjaaminen ja sitoutuminen joukkueeseen aina niin hyvin kuin mahdollista. Kehitettäviä osa-alueita on valtavasti, kuten jalalla pelaaminen ja keskityspallot. Toki ylipäätään se, että on periaatteessa melko lyhyt, tuo omat haasteensa.

Vaikka miehen sitoutuminen on aina ollut esimerkillistä, väistämättä opiskelu Oulussa aiheuttaa haasteita joukkuetapahtumiin osallistumiselle.

– Tässä historian ja yhteiskuntaopin opettajaksi opiskellaan, vaikka se ei välttämättä päälle päin näy. Salilla tykkään käydä ja harrastaa yleisesti kaikkea liikuntaa aina kun on aikaa. Toki myös tuo karaoke on varmaan lähempänä harrastusta kuin ammattia, Asse valottaa kentän ulkopuolisia kuvioitaan – enemmän tai vähemmän huumorilla.

Asse toteaa myös viime kauden vaikeudet. Kausi oli melko raskas ja erityinen. Rajoitteet toivat oman haasteensa.

– Siitä huolimatta minun mielestä treeneissä ja tapahtumissa oli aina hyvä meininki, eikä päälle päin ainakaan huomannut, että sarjasijoitus tai otteet olisivat negatiivisesti vaikuttaneet meidän päivittäiseen tekemiseen.

Tulevaa kautta hän pohjustaa seuraavasti:

– Uusi valmennus, uusia pelaajia. Erittäin mielenkiintoinen tilanne. Jussi on tuonut selkeästi esille, minkälaista peliä haluaa nähdä, mikä varmasti helpottaa myös pelaajia. Olemme varmasti ensi kaudella vaikea joukkue kohdata. Oma tavoite on auttaa joukkuetta kaikin tavoin, on rooli mikä tahansa. Pyrin pelaamaan niin, että joka pelissä meillä on mahdollisuudet voittaa.

– Asse on nuoresta iästään huolimatta kokenut molari. Ehdottoman tärkeä pelaaja joukkueelle. Lähitorjunnoissa hän on todella hyvä, toteaa valmentaja Kukkonen.

 

Sakke
Sakari Paavola on vauhdissa Sankkurilla myös tulevana kesänä (vas. kuva Saija Tenhunen)

🟡Sakari on vakiinnuttanut tärkeän ruudun keltapaitojen puolustuksessa topparina ja laitapuolustajana. Mies on luutinut Veikkojen puolustuksessa kohta 50:n ottelun verran.

– Jalkapallon aloitin f-juniori-ikäisenä PK:ssa. Siellä tuli pelattua junioripolku läpi ja lisäksi pari kautta edustuksessa. PAVEssa ensiesiintyminen oli vuonna 2016 ja siitä lähtien on oltu seuran mukana tavalla tai toisella.

”Sakke” sanoo vahvuuksiinsa lukeutuvan pelinluvun ja sitoutumisen joukkueeseen. Ainakin pääpeli kuulemma puolestaan kaipaa kehitystä.

– Kaikilla paikoilla maalivahtia lukuun ottamatta olen pelannut, mutta topparin tontti on mieluisin.

Assen tavoin hän opiskelee Oulun yliopistossa, minkä vuoksi treeneihin on tietysti talvella hankala osallistua säännöllisesti.

– Tällä hetkellä on menossa opiskelut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi ja siellä talvet olen futsalia pelannut. Kaikenlainen urheilu on kiinnostuksen kohteena.

Viime kauden ”Sakke” kertoo olleen vaikein henkilökohtaisesti tähän mennessä. Valmistautuminen joukkueena jäi melko lyhyeksi. Lisäksi oman haasteensa toi kapea rinki, mikä teki etenkin loppukaudesta raskaan. Tuleva kesä näyttää nyt kuitenkin valoisammalta.

– Joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki. Paljon on myös uusia kasvoja ja joukkue on nuorentunut viime kaudesta. Uudet valmentajat tuovat myös oman lisämausteensa. Mielenkiinnolla odotan kautta. Henkilökohtaisen haasteen ensi kauteen tuo taas oma valmistautuminen, sillä joukkueen mukaan jokaiseen tapahtumaan en ole päässyt opiskeluiden takia.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on auttaa joukkuetta menestymään parhaani mukaan.

– ”Sakke” on puolustuspään pelaaja, jota tulevalle kaudelle on ensisijaisesti ajateltu toppariksi. Hän pystyy myös pelaamaan laidalla tai keskikentällä. Hän on taitava pelaaja ja pystyy avaamaan peliä molemmilla jaloilla, Kukkonen sanoo.

Mieleenpainuvin muisto PAVEn mukana?

Simo: ”Nousukausi 2018 Nelosessa. Kaudella tuli voittoja voiton perään, minkä kruunasi mestaruuden ratkaisu Nilsiässä. Hyvä joukkue kaikin puolin.”

Asse: ”Sarjanousu kaudella 2018 oli mieleenpainuva, samoin seuraava kausi Kolmosessa. Meidät dumattiin aika kovasti ja alkukausi oli vaikea. Loppukaudesta otettiinkin sitten pitkä putki ja noustiin hyville sijoituksille. Tapsan (Merkkiniemi) viimeinen peli kanssa oli lähestulkoon romanttinen.”

Sakke: ”Mieleenpainuvimpiin kokemuksiin ja otteluihin lukeutuvat varmasti kauden 2018 sarjanousu ja viime kauden Iisalmen derby hienon tunnelman ansiosta. Toivottavasti tulevalle kaudelle rajoitukset hellittävät ja kaikki katsojat pääsevät paikalle.”

Muuta lisättävää?

Asse: ”PAVE on hieno seura ja varsinkin yhteenkuuluvuuden tunne on aina läsnä. Nauttinut joka hetkestä, jonka ollut seurassa mukana. Nuoret ja vanhat tulee juttuun ja läppä lentää. Sinänsä jotenkin kuvaavaa, että tulin aikoinaan nuorena poikana mukaan, mutta nyt alkaa olla melkein vanhinta ja kokeneinta kaartia, vaikkei tuota ikää ole kovin paljoa. Harvassa seurassa tuskin uskaltaa pelaajat soitella aamuyöstä puheenjohtajalle.”

Sakke: ”PAVE on perinteikäs seura, jossa homma pyörii mahtavasti, vaikka väkeä ei ole paljon. Laatu korvaa määrän. Hyvin otettiin aikanaan vastaan ja joukkueeseen oli helppo tulla rennon ilmapiirin myötä.”

Sakke

Arkisto (uutiset)