Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen Sanomat kirjoitti 24.4.2008:

PAVE tähtää kolmen kärkikaartiin

Iisalmelaisilla koossa Kolmosen mittapuun mukaan taitava nippu

Arto Myöhänen
Iisalmi

Kolmatta kautta PAVE Iisalmen edustusjoukkueen vastuuvalmentajana toimiva lapinlahtelaistunut Jussi Kukkonen odottaa luottavaisena piakkoin alkavaa jalkapallon sarjakautta. PAVE sijoittui viime vuonna Kolmosen Itä-Suomen lohkossa neljänneksi, mutta nyt tähtäin on otettu ainakin pykälää ylöspäin.

– Meillä on mahdollisuudet jopa sarjan voittoon, mutta silloin kaiken pitää natsata kohdallaan. Kasassa on taitava ja kohtalaisen kokenutkin joukkue, mutta isoa määrää loukkaantumisia ei materiaalimme kestä, sanoi ennen PAVEa kuopiolaista SC KuFu-98:a valmentanut Kukkonen.

Itä-Suomen lohkossa pelaa alkavalla kaudella ainoastaan kahdeksan joukkuetta, joten joukkueet kohtaavat toisensa peräti kolme kertaa.

Muista ennakkoon kärkeen rankatuista joukkueista PAVE kohtaa kuopiolaisen kestomenestyjän Zulimanit kahdesti kotona ja joensuulaisen SC Riverballin puolestaan ainoastaan kerran.

– Riverball on vahvistunut ja Zulimanit on puolestaan jo perinteisestikin kova. Uskon tänä vuonna myös Jipon kakkosjoukkueen olevan huomattavasti viime kautta paremman. Meidän tavoitteenamme on päästä kolmen parhaan joukkoon, eikä nousu Kakkoseen todellakaan ole meille mikään pakko.

Kukkonen korostaakin tekevänsä yhdessä pelaajien ja seurajohdon kanssa töitä myös pidemmälle tulevaisuuteen. Hän kertoo ajattelevansa jalkapallosta ja seuratyöstä samalla lailla seuran puheenjohtajan Hannu Tuovisen kanssa.

– Kun on sama sävel, niin työ lajin parissa on antoisaa ja haastavaa. Meidän tavoitteena on toki Kakkonen, mutta jos ei tänä vuonna, niin sitten tuonnempana tulevaisuudessa.

PAVE uusiutui täksi kaudeksi melkoisesti, sillä joukkue sai muutaman Kolmosen tasolle mainion vahvistuksen. Naapuriseura PK-37:stä siirtyivät maalihai Marko Kurikka ja keskikentän raataja Mika Pesonen.

Aikoinaan PK:ssa hyökkääjänä viilettänyt Toni Heiskanen siirtyi myös muutaman vuoden Etelä-Suomen keikan jälkeen keltapaitoihin. Kukkonen on istuttanut Heiskasen alakertaan, ja ainakin harjoitusotteluissa homma on toiminut mainiosti.

– Tonilla on erinomaiset avaukset ja hän lukee hyvin peliä. Hänen jalastaan on lähtenyt harjoitusotteluissa syöttö moneen meidän maaliin, sanoo Kukkonen.

Lähtijöiden listalta löytyvät muun muassa Hannu Luttinen, maalivahti Juha Ovaskainen, Marko Kärkkänen, Ville Hakkarainen, Juha Roth ja Timo Ryynänen.

Joukkueessa on kymmenen kuopiolaista pelaajaa ja he tekevät osan harjoitteista pelaajavalmentaja Petri Hätisen johdolla Kuopiossa.

– He voivat tehdä esimerkiksi palauttavat treenit Kuopiossa, ja myös peruskuntokaudella ”Kuopion kymmenikkö” harjoitteli paljon keskenään. Mielestäni homma on toiminut Hätisen valvovan silmän alla erinomaisesti.

– On järkevääkin kehittää ja kerätä kokemusta kahdessa kaupungissa tapahtuvasta harjoittelusta, sillä siinä vaiheessa kun PAVE nousee, niin pelaajia on löydettävä toiseltakin paikkakunnalta ja kaikkiin harjoituksiin ei kannata Iisalmeen ajaa, jatkaa Kukkonen.

PAVEn ensimmäinen kotiottelu on vasta 18. toukokuuta, sillä kauden avaus Zulimaneja vastaan siirtyi Regions Cupin ottelun takia heinäkuun loppuun.

Kukkosen ryhmällä onkin heinäkuussa melkoinen kotipelien suma.

– Jos pystymme hoitamaan kunnialla sarjan alkupuoliskon vieraspelien suman, niin pullat ovat silloin hyvin uunissa, puntaroi Kukkonen.

Arkisto (uutiset)