Arkistosta vuodelta 2021
miksu

PAVEn kokoonpano täydentyy vielä kauden kynnyksellä yhdellä pelaajalla, kun Mikael Karppinen palaa joukkueeseen. Joukkueessa on nyt 25 pelaajaa.

”Miksu” piti viime kauden paussia futiksesta polvivammaa kuntouttaessaan. Nyt mies on taas kunnossa ja mukana keltapaidoissa. Hän on edustanut PAVEa jo muutamassa kevään harjoitusottelussa.

28-vuotias ”Miksu” aloitti lajin aikoinaan Pallo-Veikkojen junioreissa ja edusti myöhemmin Pallo-Kerhoa. Hän palasi PAVEen ja edustusjoukkueeseen kaudella 2015 ja on siitä saakka edustanut seuraa Kolmosessa ja Nelosessa.

– Aloitin jalkapallon 4-vuotiaana Kangaslammin koulun liikuntasalissa PaVen junnuissa. Olen pysynyt lajin parissa siitä lähtien.

Kentällä mies on useimmiten nähty vasemman laitapuolustajan tai -linkin tontilla. Parhaiten hän kertoo viihtyneensä juuri laitapuolustajana.

Jalkapallon ohessa urheilullinen mies pitää kuntoaan yllä hiihtämällä, uimalla, muilla pallopeleillä ja totta kai kuntosalitreenillä.

– Vahvuuksiani ovat molempijalkaisuus, juoksukunto, laidasta keskittäminen ja melko varma syöttötaito, ”Miksu” listaa.

– Osaan myös provosoida vastustajaa monella eri kielellä.

Liiallisen itsekriittisyyden hän näkee omana kehityskohteenaan.

Uuteen kauteen mies suuntaa positiivisin ja odottavin ajatuksin.

– Joukkueella on erinomainen ilmapiiri, vaikka kokoonpanoon on tullut monia uusia pelaajia Iisalmen ulkopuolelta. Odotan innolla, mihin asti harjoiteltu yhteistyö kantaa Kolmosessa.

– Oma tavoitteeni on harjoitella ja pelata parhaani mukaan joukkueen eteen. Erityisesti haluan näyttää, että lajin pariin voi palata pitkän ja vaikean toipumisen jälkeen. Ennen kaikkea haluan nauttia kaudesta!

Kysyttäessä erityisistä muistoista PAVEn riveissä ”Miksu” vastaa:

– Nelosen mestaruus on jäänyt mieleen saavutuksena. Erityisesti haluan mainita, että PAVEn johto ja taustatyö on priimaa. Tässä seurassa pelaajat viihtyvät.

Päävalmentaja Jussi Kukkonen:

– ”Miksu” on kokenut pelaaja ja pitänyt itsensä hyvässä kunnossa. Tietenkin pelikunto ja -tuntuma on miehestä pumpattava esille. Vasenjalkaisena hän tuo oivan lisän treeneihin. Pystyy silti pelaamaan kummallakin puolella kenttää.

Arkisto (uutiset)