Arkistosta vuodelta 2007

PAVEn kauden päättäjäiset pidetty

Iisalmen sanomat kirjoitti 11.11.2007 seuraavaa:

Joonas Risto palkittiin PAVEn päättäjäisissä kauden parhaana

Jani Haanketo
Iisalmi

PAVE Iisalmi vietti lauantaina jalkapallokauden päättäjäisiään seuran synnyinsijoilla eli työväentalolla.

Jalkapalloilun Kolmosessa pelanneen edustusjoukkueen kauden parhaan pelaajan palkinnon pääsi pokkaamaan vasta 18-vuotias Joonas Risto.

– En muista, että PAVEn historiassa koskaan olisi näin nuorta pelaajaa palkittu kauden parhaana pelaajana. Joonas pelasi tasaisen ja virheettömän kauden ja niin omasta kuin valmennusjohdonkin mielestä ansaitsee kauden parhaan palkinnon, totesi puheenjohtaja Hannu Tuovinen.

Kauden päätöstilaisuudessa kaikki PAVEn reilut 60 junioria saivat oman pokaalinsa hyvin menneestä kesästä.

Todellisena pokaalirohmuna kunnostautui edustusjoukkueen Tapio Merkkiniemi, joka lähti päätöstilaisuudesta kolmen pytyn omistajana.

Ensimmäisen pokaalinsa Merkkiniemi sai edustusjoukkueen ahkerimman harjoittelijan ansioista. Reima Tikkasen lahjoittama Reiman Pytty seuran hyväksi menneellä kaudella toimineelle pavelaiselle suuntautui niinikään Merkkiniemelle. Kuten myös PAVEn nettisivuilla kauden komein maali -äänestyksen voittopokaali.

Edustusjoukkueesta palkittiin vielä edellisten lisäksi parhaana maalintekijänä Riku Venäläinen yhdeksällä osumallaan sekä kauden tulokkaana maalivahti Pasi Tenhunen.

Tilaisuuden avauspuheen pitänyt puheenjohtaja Tuovinen kiitti kaikkia läsnäolijoita kuluneesta kaudesta, joka oli onnistunut niin junioreiden kuin edustusjoukkueenkin osalta.

– Edustusjoukkueen menestys jopa ylitti ennakko-odotuksemme. Tavoitteena oli 5–6 joukkoon sijoittuminen, mutta kauden aikana 36 pistettä kerännyt joukkue sijoittui hienosti neljänneksi, eikä sarjapaikan säilyttäminen tuottanut missään vaiheessa minkäänlaista tuskaa.

– Tosiasia on, että Iisalmesta ei löydy Kolmosen pelaajia kahteen joukkueeseen ja olemme joutuneet hankkimaan pelaajia muilta paikkakunnilta oman runkomme lisäksi.

– Se vaan on tämän hetken tilanne ja tulevaisuudessakin aiomme pitää edustusjoukkueen menestyksestä huolta. Toki pyrimme kartoittamaan myös lähialueen nuoria pelaajia edustusjoukkueeseemme, ja oikealla valmennuksella, mitä seurassamme on, tekemään heistä helmiä, Tuovinen kertoi.

Tuovinen otti puheessaan kantaa myös seurojen yhdistämiseen.

– Olen sitä mieltä, että kyllä Iisalmeen mahtuu vielä kaksi jalkapalloseuraa. Tässä on vähän samanlainen tilanne kuin kuntaliitosasiassa. Sonkajärveläisillä on omat pitkät ja syvät perinteensä, eivätkä he halunneet yhdistyä Iisalmeen. Niin myös meillä. Pavelaiset haluavat olla pavelaisia, vertasi Tuovinen.

– Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten seurojen yhdistäminen on mahdollista, kun me vanhat jäärät jäämme toiminnastamme pois. Mutta yritämme olla mukana vielä pitkään, lisäsi Tuovinen.

Tuovinen jatkoi vielä puheessaan, ettei PAVE halua tulevaisuudessa kilpailla muiden seurojen kanssa muuten kuin pelikentillä.

– Kyllä muita lajeja ja muita seuroja ja heidän tekemisiään täytyy kunnioittaa, vaikka kilpailu onkin nykypäivänä kovaa. Jos jollakin toisella on hyvä idea esimerkiksi varainhankinnassa, niin samoille apajille ei pidä pyrkiä, vaan keksiä jokin parempi idea, Tuovinen totesi.

PAVE viettää ensi vuonna 60-vuotisjuhliaan.

– Olemme perustaneet työryhmän suunnittelemaan juhlavuotta ja emmeköhän tule jotain kivaa juhlavuonna järjestämään, lupasi Tuovinen.Arkisto (uutiset)

Powered by mod LCA