Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen Sanomat kirjoittaa 4.3.2008:

Neljä PAVEn pelaajaa mukaan Regions-Cupiin

Uefan Regions cupia voidaan kutsua amatööripelaajien Euroopan mestaruusturnaukseksi

Jani Haanketo
Iisalmi

Neljä iisalmelaisen PAVEn jalkapalloilijaa pääsee osallistumaan amatöörien Euroopan mestaruusturnaukseksi kutsuttavaan Regions cupiin. Itä-Suomen joukkueessa vastuuvalmentaja Jaakko Pulkkisen lisäksi toisena valmentajana toimii PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen. PAVEn pelaajista valittiin Itä-Suomen joukkueeseen maalivahti Pasi Tenhunen sekä Petri Hätinen, Riku Venäläinen ja Marko Kurikka.

– Kun joukkueemme nimilistaa katsoo, niin viime kauden Kolmosen kärkijoukkueiden pelaajista joukkue on pitkälti kasattu ja PAVE on osoittanut jo kuuluvansa Kolmosen piirimme kärkijoukkueisiin, totesi vastuuvalmentaja Pulkkinen.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli tyytyväinen siihen, että noinkin monta pelaajaa omasta joukkueesta edustustehtäviin pääsee.

– On hienoa että PAVEn tekemä kova työ näkyy myös Regions Cupin joukkueessa. On kunnia-asia saada edustaa omaa piiriään, Kukkonen totesi.

Kilpailu on pelattu viidesti ja viimeksi 2006-07 kilpailun voitti Poland`s Dolnoslaski. Mukana oli kaikkiaan 41 liittoa ja Suomea edusti Uudenmaan piirin joukkue, joka koostui City Starsin pelaajista.

Regions cupiin on viime vuosina päässyt perinteisesti se Kolmosen joukkue, joka on edennyt Suomen cupissa pisimmälle. Tästä valintasysteemistä on nyt UEFA:n esityksestä luovuttu ja palattu vuoteen 1999, jolloin viimeksi joukkueet valittiin piireittäin.

Tänä vuonna käynnistyvään 2008-09 turnaukseen Suomesta ovat ilmoittautuneet: Itä-Suomi, Kaakkois-Suomi, Helsinki ja Uusimaa.

Itä-Suomi pelaa ensimmäisen karsintaottelun Kaakkois-Suomea vastaan sunnuntaina 30. maaliskuuta kello 12.00 Magnum Areenalla Kuopiossa.

Ottelun voittaja pelaa jatkokarsinnan Helsinki–Uusimaa -ottelun voittajaa vastaan myöhemmin keväällä. Sen ottelun voittaja matkustaa alkulohkoon Serbiaan edustamaan Suomea, jossa näiden kahden maan lisäksi ovat myös joukkueet Puolasta ja Bosnia-Herzegovinasta.

– Tällaisessa tapahtumassa kokeiluihin ei ole varaa, joten joukkueeseemme on koottu kokeneita pelaajia, jotka tarvittaessa pystyvät pelaamaan useammallakin pelipaikalla. Alustavasti joukkueessa on 14 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, mutta jos selviydymme jatkopeleihin, niin joukkuetta täydennetään tarvittaessa.

– Erittäin positiivinen asia oli, että kaikki pelaajat, joille soitin ja kysyin pelaamista, olivat todella innoissaan lähdössä mukaan. Täysillä ja tosissaan Itä-Suomi lähtee cupiin mukaan ja Serbian matka on hyvä tavoite, Pulkkinen kertoi.

Kilpailussa mukana oleville pelaajille on asetettu tarkat kelpoisuusvaatimukset: Pelaajan pitää olla 19 vuotta tai vanhempi silloin, kun hän osallistuu ensimmäisen kerran kilpailuun. Pelaaja ei myöskään saa olla täyttänyt 40 vuotta ennen ensimmäistä esiintymistään kilpailussa.

Pelaaja ei ole saanut koskaan allekirjoittaa ei-amatööri -sopimusta, eikä myöskään ole saanut pelata koskaan ei-amatöörinä tai ylimmissä kotimaisessa sarjassa.

Pelaaja ei ole saanut koskaan osallistua mihinkään UEFAn alaiseen kilpailuun lukuun ottamatta nuorten kilpailuja. Suomessa rajana on siten Kakkonen.

Arkisto (uutiset)