Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen Sanomat kirjoittaa 12.6.2008:

Brassihyökkääjä Fabio De Santana PAVEen

Jani Haanketo

Jalkapalloilun Kolmosessa pelaava PAVE Iisalmi on saanut 60-vuotisen seurahistoriansa aikana ensimmäisen brasilialaispelaajan joukkueeseensa. Kyseessä on 27-vuotias hyökkääjäpelaaja Fabio De Santana.

Fabio on kotoisin Recifen kaupungista. Hän tapasi Brasiliassa suomalaisen vaimon ja he muuttivat vuosi sitten asumaan Tampereelle.

- Pelasin kotimaassani FC Paulistanon joukkueessa Brasilian I divisioonassa. Tampereella pelasin viime talvena TJK:n futsal -joukkueessa, Fabio kertoo.

Iisalmeen miehen toi työharjoittelu. Fabio on parhaillaan viisi kuukautta työharjoittelussa Savon maa- ja piharakennuksessa.

- Istutamme puita ja laittelemme kiviä. Pidän todella paljon työstäni. Olen nyt viisi kuukautta täällä Iisalmessa. Vaimoni ja lapseni jäivät Tampereella, jossa käyn kerran kuukaudessa heitä katsomassa, Fabio selvittää.

PAVEnvalmentaja Jussi Kukkonen oli innoissaan uudesta vahvistuksesta.

- Olihan se kiva saada kansainvälinen tuulahdus harjoituksiimme. Fabio on vielä selvästi keskenkuntoinen, mutta erittäin taitava, elastinen ja ulottuva pelaaja, jolla on hyvä liikkuvuus. Hänen ensimmäisestä kosketuksestaan palloon jo näkee, että mies on pelannut aikaisemminkin.

- TJK oli järjestänyt Fabiolle jo kansainvälisen peliluvan, ja meidän tarvitsi vain tehdä siirtopaperit tamperelaisjoukkueen kanssa. Ne tulivat keskiviikkona, joten Fabio on edustuskelpoinen jo torstaina, kun kohtaamme Jippo/2:n Sankariniemellä kello 19 alkavassa ottelussa. Fabio aloittaa vaihdosta, mutta tulee tarpeen mukaan peliin, Kukkonen lupailee.

Näillä näkymin Fabio tulee myös ensi kesänä Iisalmeen töihin, joten PAVE tarjosi miehelle kahden vuoden sopimusta.

- Laitetaan mies kuntoon, ja varsinkin ensi kaudella uskon hänen olevan kova luu, Kukkonen sanoo.

Arkisto (uutiset)