Arkistosta vuodelta 2015

PAVEn kausi päättyi sunnuntaina 20.9. positiivisissa merkeissä, kun joukkue otti pronssisijan kauden 2015 Itä-Suomen Nelosesta. Kausi sujui joukkueelta kaikkiaankin hyvin positiivisesti ja valmentaja Marko Kärkkäinen johti nousijajoukkueen ensimmäisenä vuotenaan mainioon suoritukseen.

Täksi kaudeksi PAVEn onnistui vihdoin taas nousta sarjaporrasta ylemmäksi kolmen Viitosessa vietetyn kauden jälkeen. Kaudelle asetettiin keväällä minimitavoitteeksi sarjapaikan säilyttäminen. Kesätaukoon mennessä pisteitä oli kuitenkin kerättynä jo sen verran mukava potti, että tavoitetta päätettiin nostaa ja sarjanousija tähtäsi mitalisijoille asti.

Mitalit näyttivät jo karkaavan viikko ennen sarjan loppua, mutta lopulta tasainen kamppailu pisteistä kääntyi iisalmelaisten hyväksi. Keltapaidat sijoittuivat nyt korkeammalle kuin kertaakaan sen jälkeen, kun Kolmosen paikasta luovuttiin syksyllä 2008.

PAVEn edustusjoukkueen pelikausi käynnistyi 10. tammikuuta harjoitusottelulla Rautavaaran Raikua vastaan ja päättyi 20. syyskuuta sarjan päätösottelulla samaista Raikua vastaan – ja molemmat ottelut PAVE voitti maalein 2–1. Tähän välille mahtui 25 ottelua: harjoituskaudella pelattiin yhdeksän ottelua ja sarjassa 18. Kokonaisuudessaan kausi kesti melkein kymmenen kuukautta, kun harjoituskausi pyörähti käyntiin jo marraskuussa 2014.

Nelosessa keltapaidat pelasivat yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä ja viisi tappiota, mikä takasi 31 pistettä; 14 pistettä kevätkierrokselta ja 17 syyskierrokselta. Vahvin jakso oli kesä–elokuussa, kun joukkue pelasi seitsemän tappiottoman ottelun putken.

Maaleja tehtiin 47 ja päästettiin 35. Keltaisten maalitykki Simo Roth oli Nelosen maalipörssissä toinen paukuteltuaan yhteensä 20 maalia. Roth voitti PAVEn sisäisen pistepörssin 22:lla pisteellään. Kaikkiaan 14 PAVEn pelaajaa onnistui sarjakaudella maalinteossa. Ahkerin maalien syöttäjä pavelaisista oli Petri Kalanti kuudella maalisyötöllään.

PAVEn paidassa Nelosessa 2015 pelanneet:

Petri Ekholm (mv)
Arto Eskelinen
Aleksi Hartikainen
Kari Huttunen
Kari-Pekka Hyvärinen
Onni Ikonen
Antti Intonen *
Erik Iskanius
Petri Kalanti
Olli Kananen *
Mikael Karppinen
Antti Kauppinen (C)
Santeri Kolehmainen *
Marko Kärkkäinen
Samuli Laitinen
Jari Leinonen
Henry Luimula
Eetu Lähderinne (mv)
Jarkko Marin
Tapio Merkkiniemi
Oskari Mustonen
Joonas Piippo (mv) *
Pertti Roth
Simo Roth
Janne Räsänen
Arttu Rönkkö
Jeri Saastamoinen
Jani Sutinen
Juuso Tikkanen *

Yhteensä 29 pelaajaa.
* farmijoukkue LaPa-95:n pelaaja

valmentajaMarko Kärkkäinen
joukkueenjohtajaTommi Röntynen
huoltajaMarkku Röntynen
avustava valmentajaSeppo Hartikainen
avustava valmentajaPasi Hiltunen

Arkisto (uutiset)